Parmak Yediren Tavuk Çökertme Tarifi

Akşam yemeğe ne pişirsem diye düşünenler için nefis bir önerimiz var. Sizi, bütün günü ne pişireceğinizi düşünmeden geçireceğiniz tavuk çökertme tarifi ile baş başa bırakıyoruz.

10.10.2019-10:12 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-09:59)
Tavukla yapılan yemeklerden en lezzetlileri arasında olan tavuk çökertme ile ailenize lezzetli bir sürpriz yapmak ister misiniz? İşte tavuk çökertme tarifi.

TAVUK ÇÖKERTME TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı sıvı yağ,400 gram tavuk göğsü, 2 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber, 2adet rendelenmiş domates,2 adet patates (kibrit doğranmış)

Üzeri için:

1 kasesarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:

Yayvan bir tavanın içine 1/2 su bardağı  sıvı yağı alıp ısınması için bekleyin ve sonra dilimlediğiniz tavuk göğsünü güzelce kızartın.Tavuklar altın sarısı renk alınca sarımsak ve biberleri ilave edip karıştırın. Rendelenen domatesleri de ilave edin ve yoğunlaşana kadar tavada malzemelerle beraber pişirin.Tencereye kızartmak için 1,5 su bardağı sıvı yağı aktarın ve ısıtın. Kibrit doğranan veya rendelenen patatesleri çıtır çıtır olana kadar kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra patateslerin üstüne çırpılan sarımsaklı yoğurdu aktarın ve üzerine pişirdiğiniz tavuklu harcını katın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal