Evde yapılan paçanga böreği, nedense dışarıda yenilenlerden açık ara daha lezzetli oluyor…İşte paçanga böreği tarifi haberimizde...

MALZEMELER

– 10-12 dilim pastırma
– 2 yeşil biber
– 1 kırmızı biber
– 1 avuç dolusu maydanoz
– 150 gram kadar taze kaşar
– 2 yufka

Kızartmak için: Sıvıyağ

Tüm malzemeleri ufak ufak doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin ve hepsini karıştırın. (Kırmızı biber, oldukça etli bir biber olduğu için, böreğin içine çiğden koyarsanız ağzınıza geliyor. Biz bu şekilde seviyoruz. Ama biberler iyice pişsin derseniz, ya çok çok ince doğrayın ya da önceden tavada biraz zeytinyağı ile soteleyin.

Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin. Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın