27 Mayıs 2019
  • Istanbul 28°
  • Ankara 26.11°
  • Izmir 30°
İmsak 03:37
Güneş 05:30
Öğle 13:06
İkindi 17:04
Akşam 20:32
Yatsı 22:17
BIST86.352
Dolar6,0548
Euro6,7843
Altın250,35

Nanesi Bol Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır? Lebeniye Çorbası Tarifi

Yoğurt anlamına gelen 'leben' den türeyen lebeniye çorbası, yoğurtlu çorbalar içinde hatrı sayılır bir lezzete sahip. Güneydoğu'da yaygın olarak tüketilen lebeniye çorbası Lübnan’da da çok sevilen bir çorba. Gelin kültür buluşması yaşatan bu çorbanın tarifine birlikte bakalım.

Nanesi Bol Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır? Lebeniye Çorbası Tarifi

Nanesi Bol Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır? Lebeniye Çorbası Tarifi

Yapılışı yayla çorbasına benzeyen çorba, içerisindeki minik köftelerle uğraşılması biraz vakit aldığından dolayı zor sayılabilir ama tadı gerçekten bunu yaptığınıza değecek. Sofranızın vazgeçilmezi olmaya aday lebeniye çorbası kaşık kaşık yenmeyi bekliyor.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığıun
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 6 su bardağı su

Köfteleri Kızartmak İçin

  • 2,5 yemek kaşığıtereyağı 

Köftesi  için

  • 200 gramköftelik kıyma
  • 1 adetkuru soğan
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Üzeri İçin

2 tatlı kaşığıkuru nane

YAPILIŞI

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı pirinci yıkayın ve koyun. Üstüne 1 su bardağı kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın.

  2. Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ekleyerek yoğurun.

  3. Ardından nohut büyüklüğünde köfteleri elinizle yuvarlayın.

  4. Pişen pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı daha su ekleyin. Haşlanmış nohutları da ekleyip, kaynamaya bırakın.

  5. Başka bir kasede; yoğurdu,unu, limon suyunu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu ekleyip çırpın.

  6. Kaynayan yoğurt-pirinç karışımdan bir 1 su bardağı su alıp, yoğurtlu karışıma ekleyip çırpın.

  7. Yoğurtlu terbiye, ılıklaştıktan sonra, ocakta kaynayan nohut-pirinç karışımına azar, azar dökün. Tuzunu da ekleyip, çorbayı kaynamaya bırakın.

  8. Geniş bir tavada tereyağında köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra üstlerine 2 tatlı kaşığı naneyi de ekleyip biraz kızdırın.

  9. Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.