Mutlu ve Enerjik Uyanmak Artık Hayal Değil

Sabah saatlerinde kendinizi dipte hissediyorsanız eğer her sabah uygulayacağınız altı yeni alışkanlıkla bu sorundan kurtulabilirsiniz.

30.03.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-11:12) Mutlu ve Enerjik Uyanmak Artık Hayal Değil

Gece iyi dinlenmemek, yoğun stres yaşamak gibi faktörler sabah kalktığınızda sizi yorgun ve uykulu hissettirebilir. Sabahları sizi olduğundan daha dinç uyandıracak 6 mükemmel alışkanlık haberimizde...

ILIK VEYA SOĞUK SU İLE DUŞ ALIN

Sabah uyumaya devam etme isteğinizi soğuk bir duş alarak yenebilirsiniz. Soğuk duş alamayanlar ise yüzünü soğuk suyla yıkabilir ve bunu alışkanlık haline getirebilir. Suyun soğuk olması, kan dolaşımını artırır. Kandaki oksijenin ve besinlerin gitmeleri gereken yerlere daha kolay ulaşmalarını sağlar. Soğuk suyla duş almanın bir başka faydası ise enerji seviyenizi yükseltir ve zihinsel fonksiyonlarınızı iyileştirir.

VÜCUDUNUZU SUSUZ BIRAKMAYIN

Uyku halindeyken vücudumuz birçok olay olur. Bunlardan biri de dokulardaki sıvının büyük ölçüde yok olması... Vücut susuz kaldığı için sabah kalktığımızda bir ağırlık ve yorgunluk hissedebiliriz. Bu belirtilerden uzak durmak için enerji veren bir alışkanlık edinmemiz gerekir. Güne su veya çay gibi vücudumuzun susuzluğunu giderecek sıvı bir gıda alarak başlayabiliriz. Vücut böylece ihtiyacı olan “benzine” kavuşur. Sıvı gıdalar sindirim sisteminin ve arındırıcı süreçlerin daha iyi bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olurlar.

BİR FİNCAN KAHVENİN TADINI ÇIKARIN

Bir miktar kafein vücudun sinir sistemini uyarmaya yardımcı olur. Konsantrasyon kapasitesini artırır ve kişinin tetikte olmasını sağlar. Sabahları uykulu hissediyorsanız, ölçülü bir şekilde kahve içip, içerdiği kafeinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu size enerji veren bir çözüm olabilir.

ENERJİ VEREN BİR EGZERSİZ YAPIN

Sabah kalktığınızda kendinizi yorgun ve uykulu hissetmenizi, egzersiz yapmamak için bir bahane olarak kullanabilirsiniz. Ancak vücudunuza enerji veren en doğal çözümlerden biri egzersiz yapmaktır.

Fiziksel aktivite kan dolaşımını iyileştirir ve enerji seviyesini yükseltir. Ayrıca gün boyunca modunu yüksek tutmanıza yardımcı olur. Geceleri uyuduğunuz uykunun kalitesinin artmasını sağlar.

ATIŞTIRMALIK OLARAK BİR ELMA YİYİN

Metabolizmanızı aktif tutmak ve sabahları enerji seviyenizin düşük olmasını engellemek için sağlıklı atıştırmalıklar yemelisiniz. Elma, içerdiği bileşenler sayesinde, günün bu vaktinde size enerji vermek için idealdir. Kalori miktarı düşüktür. İçerdiği lif sayesinde sizi uzun süre tok tutar ve ekstra kalori tüketmenizin önüne geçer.

SAĞLIKLI BİR SMOOTHİE HAZIRLAYIN

Marketlerde satılan enerji içecekleri yerine, vücudunuza ve zihninize enerji veren meyveli ve sebzeli bir smoothie yapabilirsiniz. Sizin için hem kahvaltıyla birlikte tüketebileceğiniz hem de öğlene doğru enerjiniz düştüğün de içebileceğiniz bir smoothie tarifi hazırladık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal