Makyaj Sırları Nelerdir?

Makyaj tüyoları nelerdir? Küçük makyaj sırları nelerdir? Makyaj hileleri nelerdir? Makyaj sırları nelerdir? Profesyonel makyaj hileleri nelerdir? bütün soruların yanıtı haberimizde...

11.04.2018-13:40 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-16:23) Makyaj Sırları Nelerdir?

Her kadının olmazsa olmazı makyajdır. Tabi doğru makyaj uygulaması yüz tipiniz, cilt yapınız gibi etkenlerde farklılık gösterir. Kusursuz bir makyaj için bazı hileleri de bilmek şart. İşte küçük dokunuşlarla makyaj hileleri...

MAKYAJ TÜYOLARI NELERDİR?

Öncelikle doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız aşırı makyaj uygulamlarından kaçının ve özellikle soft renkler tercih edin.

1- Az Miktarda Fondöten

Cildinizin güzelliğini kapatan yoğun miktarda fondöten ve kapatıcı sizi doğal görünümden uzağa taşır. Fondöten, kapatıcı ve pudra uygulamasıyla pürüzsüz bir cilt elde etseniz bile, cildinizin karakteristik özellikleri (Çil gibi) görünür olmalıdır.

2- Göz Makyajı

Gözlerini ön plana çıkarmanız yeterli olacaktır. Yoğun, dumanlı bir göz makyajından ziyade belirginleştirilmiş kirpikler sizin çok daha doğla görünmenize yardımcı olacaktır.

3- Rujlarda Koyu ve Yoğun Renklerden Kaçının

Dudaklarınıza uygulayacağınız renk nude ya da pembe tonlarında olursa çok daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Yoğun renkler uygulayacağınız zaman ise ruju dudaklarınıza sürmek yerine hafif dokundurarak uygulayın.

KÜÇÜK MAKYAJ SIRLARI NELERDİR?

Günlük hayatın koşuşturmacası içinde makyaja fazla zaman ayıramayacağınız durumlarda bile mükemmel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Birkaç püf noktası ile yapacağınız makyaj tüm gün yeterli olacaktır. İşte pratik makyajlar için küçk sırlar…

Cilt makyafı en önemli adımdır. Eğer fazla lekeli bir cildiniz ypksa fondöten yerine BB krem tercih etmelisiniz. Bu işlemi hafif nemli bir makyaj süngeri ile uygulayarak ürünün cildinizde eşit olarak dağılmasını kolaylaştıracaktır. Göz altlarınıza kapatıcı ile küçük dokınuşlar yapmak uykusuzluk ve yorgunluk izlerini yüzünüzden silecektir.

Pratik bir göz mkayajı için kirpik kıvırıcınızın üst kısmına süreceğiniz eyeliner ile kirpik diplerinize koyu renk verebilirsiniz. Daha sonra rimeliniz ile kirpik diplerinden uçların auygulayacağınız bu işlem ile büyüleyici kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Etkili bir mkayajın olmazsa olması dudaklardır ve göz makyajı kadar önemlidir. Fakar fazl avaktiniz yoksa bu ikisinden birine ağırlık vemeniz gerekebilir. Göz makyajınızı belirgin uyguladıysanız dudaklarınızı daha hafif tutmalısınız. Dudaklarınıza daha doğal tonlarda bir ruj ile pratik ve günlük bir görünüm elde edebilirsiniz.

MAKYAJ HİLELERİ NELERDİR?

Makyaj konusunda acemiysen ve birkaç küçük dokunuşla mükemmel bir görünüm elde etmek istiyorsan o zaman seni yazımın devamına bekliyorum!

Her zaman olduğu gibi kapatıcımız bizim kurtarıcımız görevini üstleniyor. Çok fazla zaman harcamadan, anında daha aydınlık bir görünüm için kaş ve göz çevrene, burnunun kenarlarına, çenene kapatıcı uygulayıp dağıtmak yeterli olacaktır.

Göz kapaklarına ışıltılı bir far, kirpik diplerine de siyah göz kalemi ve son olarak maskara uygula. Eğer gözleriniz küçükse beyaz göz kalemi sayesinde daha iri bir görünüm elde edeceksiniz.

Rujunun kalıcı olmasını istiyorsan bu bilgi çok işine yarayacak. Rujunu uygula ve fazlasını peçeteyle al, ince bir kat transparan pudra uygula ve bir kat daha ruj sür.

Vermiş olduğumuz küçük tüyolar sayesinde hem doğal görünüm elde edebilirsiniz hem de her durumda hazırlıklı olup daha kalıcı bir makyaja sahip olabilirsiniz.

PROFESYONEL MAKYAJ HİLELERİ NELERDİR?

Size önerebileceğimiz hilelerle profesyonel bir makyösüzn yapmış olduğu makyajı uygulayabilrisiniz. Bu durumda ilk atacağınız doğru adım ise makyajınızı yaptıktan sonra küçük hatalar olduğunda tamamen silmek yerine makyajınızı tazeleyin. Myajınızı silip tekrar yapmak cildinizi yıpratacağı için tazelemek sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Öncelikle cilt tonunuza uygun fondöten, BB krem ve kapatıcı tercih etmelisiniz. Kadınların koyu renk fondöten tercih etmelerinin nedeni cilt kusurlarını daha iyi kapatacağı düşüncesidir fakat bu çok yanlış bir uygulama olur. Cilt renginizden koyu renk fondöten kullanmak vücunuzdaki diğer bölgelerden daha koyu kalacağı için yapay bir görüntüye neden olacaktır.

Fondöten uygulamasından sonra makyajı sabitlemek için pudra uygulamak gerekir. Ancak pudra uygulamasını normalden çok fazla yapılmak ciltte yapay bir görüntüyü oluşturacaktır. 

Ruj bazı durumlarda akıp dişlere bulaştığı için ruj uygulamasındna sonra dudaklara ince bir kat pudra sürmek kalıcı olması için yeterli olacaktır.

eyeliner sürmek kadınların korkulu rüyasıdır ancak likit bir eyelinerı çay kaşığı yardımıyla kusursuz bir şekilde sürebilirsiniz.

Cildinizi temizlemek için hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve badem yağı gibi doğal yağlar ile temizlemek cildinizi besler ve zarar görmesini engeller.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal