Manikür Nasıl Yapılır? Manikür Hakkında Bilinmeyenler!

Tırnak etleri nasıl kesilir? Tırnak nasıl törpülenir? Manikürde dikkat edilmesi konular? İşte bu yanıtları haberimizin içeriğinde bulmak mümkün…

11.04.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-13:55) Manikür Nasıl Yapılır? Manikür Hakkında Bilinmeyenler!

Manikür nasıl yapılır?  Tırnak etleri nasıl kesilir? Tırnak nasıl törpülenir? Manikürde dikkat edilmesi konular?  İşte bu yanıtları haberimizin içeriğinde bulmak mümkün…

Tırnaklar bakımlı bir kadının adeta mücevheri gibidir. Günümüzde gelişen kozmetik teknolojisiyle tırnak bakımına önem veren hanımlara pek çok farklı alternatif sunulmaktadır. 

Ellerimiz özellikle bakterilere en fazla maruz kalan yerlerdir. Bu yazımızda güzelliklerine önem veren kadınlar için manikür nasıl yapılır. Bilinçli ve doğru dokunuşlarla harikalar yaratabilirsiniz.

İŞTE SİZE MANİKÜRÜN PÜF NOKTALARI

1-Maniküre başlamadan önce varsa tırnak yüzeyindeki ojeler çıkartılır. Tırnak etlerine çok bulaştırmadan oje tırnaklardan çıkarılır.

2-Tırnaklar isteğe göre kısalması icap ediyorsa tırnak makası yardımıyla kısaltılır. Kişinin kullanım kolaylığı ve alışkanlığına göre belirleyeceği uygun bir törpü yardımı ile tırnaklar biçimlendirilir. Tırnakları biçimlendiren ortadan yanlara yanlardan ortaya doğru yumuşak hareketlerle törpülemek gerekmektedir.

3-Tırnak etlerinizi geriye itebileceğiniz gibi özel makas ve penslerle ile keserek tamamen temizleme işlemi de yapabilirsiniz. Fakat tırnak etlerinin kesilmesi dikkat ve sağlığa uygunluk isteyen bir iştir. Bu nedenle kullanılan tırnak pensinin kesinlikle kullanıcıya özel olması icap ediyor.

4-Yanlış yapılan törpüleme ve tırnak eti alma işlemlerinin tırnakların kırılmasından, mikrop kapmasına kadar birçok ciddi probleme neden olacağını unutmamak gerekir.

MANİKÜR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ KONULAR

İyi ve kaliteli bir manikürün temeli işlem sırasında kullanılacak olan malzemelerin kalitesidir, işlem sırasında seçilen törpüler, pensler, makaslar ve tırnak bakım ürünleri büyük önem taşımaktadır.

Tırnakları törpülerken yanlardan ortaya doğru yumuşak bir şekilde törpüleme yapmak önemlidir.

Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için manikür de kullanılan aletlerin hijyen olduğuna dikkat etmek gerekir. Aslında en güvenli yol mümkün olduğu kadar her bayanın kendine ait malzemeler edinmesidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal