Kusursuz Makyaj Yapma Teknikleri

Makyaj yapma sırası nedir? Makyaj uygulama teknikleri nelerdir? Makyaj uygulamalarına dair kadınların merak ettiği bütün detaylar haberimizde...

11.04.2018-14:31 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-16:23) Kusursuz Makyaj Yapma Teknikleri

Makyaj çantamız her gün yeni çıkan makyaj ürünleri ile dolup taşıyor. Peki, bu kadar makyaj malzemesi seçeneği arsından ilk olarak hangisinden başlaman gerektiğini biliyor musun? Yoksa sen de ilk olarak fondöten ile makyajına başlayanlardan mısın?

MAKYAJ YAPMA SIRASI NEDİR VE MAKYAJ UYGULAMA TEKNİKLERİ NELERDİR?

Öncelikle makyaj bazıyla başlamanız gerekir. Makyaj bazı cildini nemlendirir, makyaja hazırlar ve makyajının daha uzun süre cildinde kalmasına yardımcı olur.

Göz Makyajı

Daha sonra kaşlarını şekillendirmelisiniz. Kaşlarınızı önce yukarı doğru tarayın ve daha sonra kaş rengine uygun bir kaş kalemi ile aralarındaki boşlukları doldurun.

Göz makyajının olmazsa olmazı fardır. İster dumanlı göz makyajı, isterseniz de sadece baz rengi farınızı sürün.

Farınızı uyguladıktan sonra sıra eyeliner veya göz kalemine geldi. Eğer dikkat çekmek istiyorsanız kedi gözü makyajını uygulamanızı tavsiye ederiz.

Göz makyajını belirginleştirmek için iki kat maskara sürmeyi unutmamalısınız.

Ciltmakyajınıza her zaman fondöten ile başlamanızı tavsiye ediyoruz. Fondöteninizi sünger veya makyaj fırçası kullanmanız uygulama işlemini kolaylaştıracaktır.

Bilinenin aksine kapatıcı fondötenden sonra sürülür. Sivilce izlerini, göz altı morluğunu veya cildinizdeki kırmızı bölgeleri kapatıcı ile gizleyebilirsiniz.

Kontur makyajı veya bronzerı, fondöteni uyguladıktan sonra yapmalısın. 

Yüz hatlarınızı belirginleştirmek için allığı elmacık kemiğine uygulamanız yeterli.

Son Olarak Dudaklar

Dudaklarınızın çerçevesini belirlemelisiniz. Bunun için rujunuz ile aynı renkteki dudak kalemini, dudak çizginin etrafına uygulayın. Rujunuzu dudağınızın ortasından kenarlarına doğru sürmeniz ile makyajınız tamamlanmış olacaktır.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal