Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır? Labneli Muhallebi Tarifi

Muhallebi sevenlerin bayılacağı bir lezzetle sizlerleyiz. Yumuşak yiyimi kolay hazırlanabilir olması ve enfes tadıyla labneli muhallebiyi çok seveceksiniz...

14.06.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-13:32)

Pratik tatlı isteyenler için enfes bir önerimiz var! Yapımı oldukça basit olan tadına doyum olmayan labneli muhallebiyi denemeye hazır mısınız?

LABNELİ MUHALLEBİ  

MALZEMELER: 

1 litre süt, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 1 paket labne peyniri(200 gram)

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını koyup iyice karıştırın. Unu da tencerenin içine ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin üstünde gözenekler oluşmaya başlayınca ocaktan indirin. Ocaktan aldığınız muhallebinin içine bir paket labne peyniri ve vanilini de ekleyin. Bir çırpıcıyla ya da el blenderıyla çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi servis edeceğiniz kaplara bölüştürün. 3-4 saat oda sıcaklığında bekledikten sonra soğuması için buzdolabına koyun. Soğuk olarak servis edin, afiyet olsun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal