Tavuk tantuni nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mersin usulü tavuk tantuni

Mersinin yöresel lezzetlerinden biri olan tavuk tantuni tarifini derledik. Lavaş ile birlikte tadına doyamayacağınız bu lezzetli tantuni iştahınızı kabartacak. Kolay tarifiyle sofralarınıza sık sık uğrayacak bu eşsiz tat favoriniz olacak!

06.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-15:16)

Müthiş bir tavuk tantuni tarifini sizin için derledik. Ev yapımı lavaş ile tadına doyamayacaksınız. Malzemeleri bir araya getirip iştahınızı kabartacak olan dillere destan tavuk tantuniyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Üç malzemeli lavaş tarifi 

Lavaş için gerekli olan malzemeler:

- 6 su bardağı un

- 1,5 tatlı kaşığı tuz

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 su bardağı sıcak su

Lavaş hazırlamak için; ilk olarak uygun bir kaba un ile tuz ekleyerek karıştırın ve orta kısmı çukurlaştırın. Çukurlaştırılan kısma sıvı yağ ve sıcak suyu ilave edin. Kenarlardaki hamuru yavaş yavaş suya katıp yoğurmaya başlayın. Hamurunuz toparlanıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alın ve toparlayın. Streç filmden bir parça alarak hamuru ortasına yerleştirip iyice sarın ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Sürenin sonunda hamuru tezgaha alıp önce ikiye kesin daha sonra toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bölün. Hamur parçalarını elinizde yuvarlayıp beze haline getirin. Her bir bezeyi un serptiğiniz tabağa dizin. Bu arada bezelerin kurumaması için üzerlerini temiz bir bez ile kapatın. Bezelerden birini alıp oklava ile açmaya başlayın. Yapışmaması için de tezgaha veya hamurun üzerine her seferinde biraz un serpin. Bezeleri tavanın boyutunda açtıktan sonra hamurun fazla ununu alın ve yağsız tavaya yerleştirin. Altı kızarıp üzeri hafif hafif göz göz olmaya başlayınca tersini çevirip pişirmeye devam edin. Tüm bezeler bitinceye kadar lavaşları hazırlayarak tavada pişirmeye devam edin. Lavaşları temiz bir bez arasında bekletin. Son aşamada lavaşların altına ve üstüne sprey şişe ile su sıkın ardından üzerlerini temiz bir bez ile örtün.

Lavaş kaç kalori? diye merak ediyorsanız 1 adet lavaş yaklaşık olarak 185 kaloriye denk gelmektedir.

Tavuk tantuni tarifi

Tavuk tantuni nasıl yapılır?

Tavuk tantuni için malzemeler:

- 1 adet bütün kemiksiz tavuk göğsü

- 1 buçuk tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 2 çay kaşığı acı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- Yeteri kadar tuz

- 1 yemek tabağı doğranmış maydanoz

- 2 adet küp küp doğranmış domates

Tavuk tantuni hazırlamak için; öncelikle tavuk etleri minik minik doğrayın. Geniş bir tavaya alıp biraz sıvı yağ ve damak zevkine göre tuz ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ise karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun ardından da tavukları tavanın kenarına toplayarak ortasını daire şeklinde açın. Orta kısma bütün baharatları ilave edin ve yağ ile birlikte kavurun. Çeyrek çay bardağı suyu ekleyin ve tavuklar ile birlikte karıştırın. Lavaşlarınız ile tavuğunuzu bir araya getirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal