23 Ağustos 2019
  • Istanbul 25°
  • Ankara 21.11°
  • Izmir 29°
İmsak 04:39
Güneş 06:13
Öğle 13:12
İkindi 16:58
Akşam 20:01
Yatsı 21:29
BIST95.394
Dolar5,7716
Euro6,4046
Altın278,03

Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi

Kokusu tüm eve yayılan, gününüze lezzet katacak havuçlu kek sever misiniz? Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak en sevdiğimiz lezzetleri buluşturan bu keki yapmak için tarifimizi içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi

Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi

Havuçlu kek sevenler bu tarifi de çok sevecek. Çok lezzetli ve kolay olan bu tarifi muhakkak deneyin. İçine yapacağınız krema ile havucun buluşması ortaya harika bir sonuç çıkaracak. İşte kremalı havuçlu pasta tarifi... 

KREMALI HAVUÇLU KEK

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-3 adet orta boy havuç (Rendelenmiş)
-1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğur
-1 su bardağı toz şeker
-2.5 su bardağı un
-1-2 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 paket karbonat
-1 tatlı kaşığı limon suyu (Karbonatı köpürtmek için)

 Kreması için:

-500 g labne peyniri
-250 ml krema
-2 yemek kaşığı dolusu elenmiş pudra şekeri
-1 çay kaşığı vanilya özütü

Nasıl yapılır?

-Yumurtaları ve toz şekeri mikser ile güzelce çırparak karıştırın. Sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve havuçları kattıktan sonra çırpmayı sürdürün.
-Elediğiniz unu, limon suyunda köpürttüğünüz karbonatı, kabartma tozunu ve tarçını ilave edin. Ardından ceviz içini ekleyip bir süre daha karıştırın.
-Orta boy iki ayrı kelepçeli kalıbı (20-22 cm) tereyağı ile yağlayıp altına yağlı kağıt yerleştirin. Hamuru kalıplara bölün. Bir spatula ile üzerlerini düzeltin.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
-Kreması için; derin bir çırpma kasesinde krema katılaşana kadar çırpın. Pudra şekerini ilave edin. Çırpılmış kremanın üzerine suyu süzülmüş labne peynirini ve vanilya özütünü de karıştırın. 
-Biraz daha çırpıp ardından buzdolabına atıp dinlendirin.
-Oda sıcaklığındaki kekleri kalıplarından çıkartın. Taban olarak kullanacağınız kekin kabaran yerlerini keserek üzerini düzleştirin.
-Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı arasına güzelce yayın. Üstte kullanacağınız keki konumlandırın. Üst katını da krema ile sıvayın. 
-Tabanı düzeltmek adına kestiğiniz kek kırıntılarını pastanın üstüne serperek süsleyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri