Çamaşır Makinesine Aspirin Koyarsanız Ne Olur?

Bir kaç küçük püf noktası ve elinizdeki malzemeler aracılığıyla çamaşırlarınız makineden istediğiniz sonuçlar çıkacaktır. İşte inatçı lekeleri eşyalarınızdan kurtaracak etkili yöntemler...

01.04.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-16:38)

Ağarmayan beyazlar, çıkmayan lekeler çamaşır yıkadıktan sonra hoşumuza gitmeyen sonuçlardır. Bir kaç küçük püf noktası ve elinizdeki malzemeler aracılığıyla çamaşırlarınız makineden istediğiniz sonuçlar çıkacaktır.

İNATÇI LEKELER İÇİN ETKİLİ YÖNTEMLER

Eğer kıyafetlerinize mürekkep bulaştıysa bu inatçı lekeyi süt ile giderebilirsiniz. Eşyalarınızı sütün içerisinde batırarak 30 ila 40 dakika bekletin, ardından da her zamanki gibi yıkayın.

Çikolata lekeleri hidrojen peroksit veya kerosen ile temizlenebilir. Sadece lekenin üzerine bir miktar sıvı dökün ve lekenin kaybolduktan sonra maddeyi yıkayın. Ancak, peroksitin renklendirmeye zarar verdiğini unutmayın, bu nedenle sadece beyaz kıyafetlerde kullanmak daha iyidir.


Limon suyu ve kabartma tozu ter lekelerini gidermektedir. Limon suyu ve kabartma tozu ile lekeyi ovalayın 15 dakika bekletip ardından da yıkayın.

Beyaz sirke kan lekelerini temizlemeye yardımcı olur. Leke üzerine biraz sirke döküp 10 ila 15 dakika bekletin, ardından da eşyanızı her zamanki gibi yıkayın.

Çimen lekelerinden kurtulmak için, eşyanızı 2 saat boyunca ılık suda tuz ile ıslatın. Sonrasında eşyanızı yıkayın.

Bulaşık deterjanı, ketçap lekelerinden kurtulmanıza katkı sağlar. Ürününüzü yıkadıktan sonra, leke üzerine bir miktar hidrojen peroksit döküp 15 dakika bekletin. Sonra giysinizi her zamanki gibi yıkayın.


ÇAMAŞIRLARDA ASPİRİN ETKİSİ!

Çamaşırları ağartmak ve lekelerden kurtulmak için aspirin kullanmak etkili bir yöntemdir. Zaman geçtikçe, beyaz giysiler gri veya sarımsı olabilir. Dahası, inatçı ter lekelerini onlardan çıkarmak o kadar kolay değildir. Giysilerinizi tekrar beyazlatmak için, yıkamadan önce suya biraz aspirin ekleyin. Onları bir toz haline getirin ve deterjanınıza ekleyin. Ayrıca 10 adet aspirin hapını 10 litre suda çözebilir ve kıyafetlerinizi 7 saat boyunca bu suya batırabilirsiniz. Bu yöntem eski lekeler için bile etkili bir yöntemdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal