Kışlık Konserve Ne Zaman Yapılır? Konserve Yaparken Dikkat Edilecekler

Konserve hazırlama vakti geldi. Hatta gündeme bazı ünlülerle bile geldi. Ancak hassas olan bu süreç hakkında bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Mesela ne zaman kurulmalı ve hangi detaylara dikkat edilmeli? Sizin için araştırdık.

07.08.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-17:59) Kışlık Konserve Ne Zaman Yapılır? Konserve Yaparken Dikkat Edilecekler

Vaktinde hazırlanmış konserve yemek hazırlama sırasında bizlere çok rahatlık sağlar. Fakat bazıları konserve hazırlamanın güç bir süreç olduğu bilir. Aslında hiç de öyle değil. Sizin için konserve hazırlamanın tüyolarını derledik.

KONSERVE NEDİR?

Mevsiminde sebzeleri veya meyveleri toplayıp, haşlayıp, kavanozlarda kaynatma yöntemine konserve denir. Hava ile teması olmadığından uzun zaman kalır. 

KONSERVE NE ZAMAN YAPILMALI?

Gerçekte konserve senenin her mevsimi yapılabilir. Fakat daha çok her dönemde yemeyi istediğimiz domates turşu patlıcan benzeri yazın var olup kışın olmadığından yazın yapılır. 

BUNLARA DİKKAT!

Yaz mevsimindeki sebzelere için geç kalmamak önemli. Kavanozlar tam oturmalı. Kaynatmanın ardından soğumaya bırakıldığında kapakları atmamalı. Nihayetinde serin bir yerde kalması da gerekir. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal