Kış Gebeleri Ne Yemelidir?

Hamilelerin kışın enerji ihtiyaçları artar ve şekerli ve yağlı besinlere yönelirler. Ancak onun yerine potasyum bakımından zengin kivi ve ayvayı tercih edebilirler.

12.02.2019-08:49 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-08:43) Kış Gebeleri Ne Yemelidir?

Hamilelerin kışın enerji ihtiyaçları artar ve şekerli ve yağlı besinlere yönelirler. Ancak onun yerine potasyum bakımından zengin kivi ve ayvayı tercih edebilirler. İşte detaylr...

Hem anne hem de bebek açısından beslenme oldukça önemlidir. Gebelikte beslenme her mevsim önemli olsa da kış mevsimi daha çok önem taşır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Betül Yorgunlar, kış hamilelerinin beslenme düzeni ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HANGİ BESİNLERİ TÜKETMELİ?

Tüketilen su miktarının bu aylarda azalması kilo alımına sebep olur. Ayrıca kış aylarında görülen nezle, grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarından korunmak ve vücudun direncini artırmak için anne adaylarının beslenmelerine dikkat etmeleri önemlidir. Peki anne adayları kış aylarında hangi besinleri tüketmelidir? İşte yanıtı...

Kivi: İçeriğinde bulunan serotonin, gebelerde duygu durum düzenlemesi yaparak antidepresan özellik gösterir.aynı zaman da içerdiği yüksek potasyum düzeyleri kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

Ayva: Yüksek lifli yapısı ile bağırsak fonksiyonlarını düzenler, anne adayını kabızlık ve ishale karşı korur. Ödem söktürücü özelliği sayesinde gebelikte böbrek taşı oluşumunu önler. Anne adayları üzerinde sakinleştirici etkisi bulunur.

Nar: Nar, içeriğindeki C ve D vitaminleri, demir, folik asit nedeniyle günlük besin ihtiyacını karşılayacak özelliktedir. Bebeğin beyin gelişimini destekler, annenin bağırsak fonksiyonlarını düzenler ve kabızlıktan korur.

Balık: Gebelik dönemi boyunca haftada iki-üç kez balık tüketilmesi tavsiye edilir. Omega 3 desteği için balık tüketimi çok önemlidir. Ağır metal içermeyen hamsi, uskumru, palamut, istavrit gebelikte tüketilebilir.



Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal