Hamilelik Döneminde Ihlamur İçmenin Faydaları

Hamilelik dönemi bir kadının hem çok özel hem de çok zor dönemlerinden biridir. Bu süreçte kadınların sağlıklarına oldukça dikkat etmesi gerekir. Anne adaylarının bu dönemde bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durması önerilir. Peki kadınlar hamilelik sürecinde hangi bitki çaylarını tüketebilir?

01.02.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-13:08) Hamilelik Döneminde Ihlamur İçmenin Faydaları

Hamilelik dönemi bir kadının hem çok özel hem de çok zor dönemlerinden biridir. Bu süreçte kadınların sağlıklarına oldukça dikkat etmesi gerekir. Anne adaylarının bu dönemde bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durması önerilir. Peki kadınlar hamilelik sürecinde hangi bitki çaylarını tüketebilir? İşte detaylar...

DOKTORUNUZA DANIŞIN

Hamilelik sürecinde yüksek kafein sebebiyle kahve ve çay tüketimi genelde uzmanlar tarafından sınırlandırılır. Aynı şekilde bazı bitki çayları da hamilelikte güvenli olmadığı düşünülerek içilmez veya içilmesi önerilmez. Peki hassas bir dönemde olan hamileler ıhlamur çayı içebilir mi? Ihlamurun kan sulandırıcı ve kanı inceltici özellikleri olduğu, bu sebeple hamileliğin son dönemlerinde kontrolsüz kanamaya neden olabileceğini ortaya koyan araştırmalar vardır. Her bitki çayında olduğu gibi ıhlamur da bazı ilaçlarla etkileşime girebilir ve bu sebeple tüketilmesi önerilmeyebilir. Ancak ıhlamur veya başka her türlü bitki çayı/çay/kahve tüketimi için doktorunuza danışmanız önerilir.

Eğer doktorunuz karşı çıkıp ıhlamur çayı içmenizi zararlı bulmadıkça hamilelikte içeceğiniz ıhlamur çayının bazı faydalarını sizlerle paylaşalım:

- Hamilelikte yaşanabilecek hafif ağrı ve kramplara karşı ıhlamur çayı rahatlatıcı özellik gösterir. Ihlamur bitkisi spazm giderici özellikler taşır.

- Ateş söz konusu olduğunda ateş düşürücü etkisi olduğu söylenir.

- Ihlamurun hamileler için en önemli faydalarından biri nezle, grip gibi hastalıklarda semptomları azaltmasıdır.

- Fazla ilaç tüketiminden kaçınıldığı ve doktorunuz içmenizi söylemedikçe ilaç almamanız gereken hamilelikte ıhlamur çayı ile üst solunum yolu hastalıklarına karşı korunabilirsiniz.

- Ihlamurun sakinleştirici özelliği de vardır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal