Kimler Platonik Aşka Daha Meyillidir?

Platonik aşk herkesin hayatında yaşadığı bir süreçtir. Ancak bazı insanlarda daha fazladır. Ve bunun bazı sebepleri vardır.

27.09.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-15:51)

Platonik aşk deyip geçmemek gerekiyor. Pskolojide bir karşılığı olan bu konu hakkında veriler mevcut. Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, platonik aşk hususunda önemli bilgiler verdi.

KİMLER PLATONİK AŞK YAŞAMAYA DAHA MEYİLLİDİRLER?

Platonik aşk tek yönlü olan karşılığı olmayan bir aşktır. İnsan duygularına karşılık alamadığı vakit karamsarlık ve depresyona girme meyilinde olur.Bu takıntı ileri aşamalarda olursa aşık olduğu insanı takip etme, zarar verme, taciz, tecavüz gibi platonik aşkına hasar vermeye yönelik yıkıcı faaliyetlerde bulunacağı gibi; kendine zarar vermek, acısını rahatlatmak için alkol ve madde kullanmak, intihar etmek gibi kendine yönelik yıkıcı faaliyetler de görülebilmektedir. Bebeklik ve çocukluk çağında bakım vereni tarafından yeterince ilgi ve sevgi göremeyip, güvenli bir bağ meydana getiremeyen insanlarda, çocukluk çağı travmaları görenler, kendinde fiziksel şekilde eksiklik olduğunu düşünenler, yetersizlik hisleri olanlar, sosyal ilişki kurmakta zorluk çeken ve bağımlı insanlarda platonik aşk yaşama oranı daha çoktur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal