Kelle Paça Nasıl Yapılır? Kurban Bayramında Kelle Paça Pişirme Yöntemleri

Kurban bayramının yaklaşmasıyla et yemeklerinin sofralardaki yeri de genişleyecek. Kurban etinin lezzeti bir yana, besin değeri yüksek, bin derde şifa kella paça çorbası da özleyenlerin vazgeçilmezi olacak. İşte enfes kelle paça çorbası tarifi.

31.07.2019-16:25 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-16:01) Kelle Paça Nasıl Yapılır? Kurban Bayramında Kelle Paça Pişirme Yöntemleri

Genç ve dinç kalmak isteyenler için doktorların ısrarlar tavsiye ettiği kelle paça çorbası, lezzetiyle de dillere destan. Kurban bayramında evde ilk kez kelle paça yapacaklar için hazırladığımız kelle paça çorbası tarifi işinizi kolaylaştıracak.

KELLE PAÇA ÇORBASI

MALZEMELER

4 tane ince sarımsak
1, 5 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı sirke
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
1 kuzu kellesi
1 parça dana ayağı

YAPILIŞI

Kelle paça yapmadan önce koyun kellesi yağlı olduğundan akşamdan suya koyup, rengi beyaz olana dek aralıklarla 4 kez suyunu değiştirin. 

Not: Kelleyi eğer kasaptan almışsanız, kellenin burun kısmını aşağıya gelecek biçimde vurularak içindeki pisliklerin çıkmasını sağlamalısınız.

İyice yıkayarak, düdüklü tencerede 1, 5 litre su ile 1 saat boyunca kelle ve ayakları kaynatın. 

Düdük sesini duyduktan sonra 1 saat daha kaynasın. Kelle haşlandıktan sonra tepsiye dökerek kemikleri ve etleri birbirinden ayırın.

Etleri didik didik ettikten sonra kenara alın. Tencerede unu iyice kavurun. Üstüne 1 bardak suyu ilave edip karıştırın. Topaklanan unları süzgeçle ezip pürüzsüz hale getirin. 

Kellenin kaynadığı suyu da bu karışıma katıp bir taşım kaynatın ve tuzu ekleyin.

Kaynarken üstüne çıkan köpüğü kaşık ile alıp atın. 

Sosunu hazırlamak için; sarımsakları ezip, sirke ile güzelce karıştırın. Limon da sıkabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal