Kekik Otu Böbrek Taşı Oluşumunu Azaltır mı?

Kokusu ve yemeklere kattığı lezzetle bitkiler arasında en sık kullanılan kekik otu sağlığa da birçok fayda sağlıyor. Kekik otu böbrek taşı oluşumunu engeller mi? Kekik otunun hangi hastalıklara yararı olur? Kekik otunu nasıl tüketmek gerekiyor? İşte merak ettikleriniz.

31.08.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-11:19) Kekik Otu Böbrek Taşı Oluşumunu Azaltır mı?

Kendine has kokusu ile ruh halimize de iyi gelen kekik otu, birçok hastlaığın tedavisinde de yardımcı oluyor. Peki kekik otunun diğer faydalar nelerdir? Gelin biriikte bakalım.

GAZ ŞİŞKİNLİĞİNE İYİ GELİR

Kekik çayı yağlı ve karbonatlı besinlerin midede sebep olduğu gaz ve şişkinliğe diekt yarar sağlar.Yağlı ve karbonatlı besinlerin Antibakteriyel özelliği  ile vücuttaki serbest radikalleri  idrar yolu ile atar. Yemek borusu mide ve bağırsaklarda toksin artmaısnı engeller. 

KUM VE TAŞ OLUŞUMUNU ENGELLER

Böbreklerdeki sıvı oranının dengelenmesine destek olur. Bununla beraber zararlı bakterilerin idrarla atılmasını sağlar. Ve kum, taş oluşmasını azaltır. 

CİLDE PARLAKLIK SĞLAR

Cildi derinlemesine hijyenine yardımcı olur. Bununla beraber cildin sıkılaşmasına katkıda bulunur ve dahası lekelerin gidererek cilde parlaklık verir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal