Kaşarlı Kahvaltılık Popover Tarifi

Kahvaltıda farklı bir lezzet arayanlar için efsane bir tarifimiz var. Hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifi denemek için haftasonu kahvaltı keyfini beklemenize gerek yok. İşte kahvaltılık kaşarlı popover tarifi.

06.11.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:19)

Kahvaltıda yumurta ile yapılan pek çok tarif mevcut. İçlerinden damak tadınıza en uygun olanı seçip ailenize harika bir kahvaltı keyfi yaşatabilirsiniz.

KAŞARLI POPOVER TARİFİ

MALZEMELER: 

3 adet yumurta, 1 su bardağı süt,1 su bardağı un,1/2 tatlı kaşığı tuz,1/2 paket kabartma tozu,100 gr.kaşar peyniri,1 tutam kekik

Kalıpları yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağ

HAZIRLANIŞI: 

FırınınızI 200 derecede ısıtın. Yumurtayla tuzu bir çırpıcı ile iyice çırpın. Sütü ekleyin. Un ve kabartma tozunu da katıpp, etraflıca  karıştırın. Popover hamurunuz artık hazır. Muffin kalıplarını bir fırın tepsisine koyun ve boş şekilde fırına vererek 5 dakika ısıtın. 5 dakikanın ardından fırından çıkarın ve içlerini hızlıca tereyağı ile yağladıktan sonra, kalıpların yarısına gelene kadar hazırlanan karışımdan bölüştürün. Fırını 180 dereceye ayarlayın, kalıplara paylaştırdığınız popover hamurunun üzerine birer dilim kaşar peyniri koyun ve biraz kekik serptikten sonra fırına sürün. Üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika süre ile pişirin ve fırının kapağını pişme süresince açmayın. Fırını kapadıktan sonra 5 dakika içinde dinlendirin ve sonra fırından çıkarıp, kalıplardan ayırarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal