Kahveli Kek Nasıl Yapılır? Enfes Kahveli Kek Tarifi

Hem kahveyi hem keki sevenleri tek bir lezzette buluşturacak olan kahveli keki daha önce denediniz mi? Çat kapı gelen misafirlerinize ikram edeceğiniz hem pratik yapımı hem de tadıyla akıllarda kalacak bu tarif için siz de mutfağa koşacaksınız.

07.08.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-11:16) Kahveli Kek Nasıl Yapılır? Enfes Kahveli Kek Tarifi

Evde mis gibi kek kokusunu kim sevmez ki? Yanında bir de kahve oldu mu değmeyin keyfimize. Peki kahveyi kekle buluşturunca ortaya nasıl bir tat çıkar? Gelin bu enfes tarifin yapılışına birlikte bakalım.

KAHVELİ KEK NASIL YAPILIR? 

Malzemeler; 200 ml. krema, 150 gram bitter çikolata, 1 su bardağı şeker, 2 adet yumurta, 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı kakao, 1 tutam tuz, 50 gram bitter çikolata, 1 paket kabartma tozu, 50 gram tereyağı, 1 su bardağı süt, 1/2 şişe soda, 10 gram granül kahve.

Yapılış aşaması; Fırını ısıtmak için 165 derece, fansız programa getirin. Yumurta ve şekeri hacimlerinin iki katına çıkıncaya dek çırpın. Geniş bir kaba, un, kakao, granül kahve, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Yumurta ve şekerin üstüne, sıvı olan malzemeleri katın. Yumurta ve şekerli karışıma unlu karışımı üç defada katın. Tereyağını ocakta eritip, cızırdamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve çikolataları içerisinde eritip, kek hamuruna ilave edin. Dikdörtgen şeklinde olan ve derin pişirme kabınızı yağlayıp, unlayın. Karışımı kabın içerisine dökün ve fırına gönderin.

 Ganajın Yapılışı: Kremayı ocakta iyice ısıtın, kenarlardan kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp, çikolataları içinde eritin. Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan ile kontrol edin. Piştikten sonra soğuması için bir kenarda dinlendirin ve ganajı dökerek dolapta bir süre bekletin sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal