Kahvaltı Onsuz Olmaz! Kahvaltı Ekmeği Nasıl Hazırlanır?

Kahvaltının vazgeçilmezi kahvaltı ekmeği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kahvaltı ekmeği hazırlamanın püf noktaları neler? Sıcacık kahvaltı sofralarında keyfinize keyif katacak bu harika ekmeği siz de denemek isteyeceksiniz.

05.11.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-10:11)

Sıcak kahvaltı sofralarına renk katacak enfes, dumanı üstünde kahvaltı ekmeğine ne dersiniz? 

KAHVALTI EKMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 çay bardağı kefir, 1 su bardağı ılık su, 3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,2,5 - 3 su bardağı un, 1 yemek kaşığı instant maya.

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kabın içerisine eriyen tereyağı, kefir, şeker, 1/3 su bardağı ılık su ve mayayı koyun. İyice karıştırın. Sonrasında azar azar unu, tuzu ve suyu ekleyin. Bu işlemi azar azar yapın. Bir yandan da yoğurmaya başlayın. Yumuşacık ve homojen kıvama gelen bir hamur oldğunda zeytinyağlanmış temiz bir kaba hamurunuzu doldurun. Üzerini streç filme kapatıp mümkünse sıcak bir ortamda 40 dakika mayalanması için bırakın.

İki katına çıkınca yağlanan kelepçeli bir kek kalıbına veya seramik bir kabın içerisine, eşit oranda yuvarlak şekline getirdiğiniz bezeler halinde tek sıralayın. Üzerini streç filme örtün ve yine mümkünse sıcak bir yerde zamanınız yoksa 20, varsa 40 dakika daha mayalanması için bırakın.180 derecede ısıtılan fırında iyice kabarıp üzeri de hafif şekilde kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal