Ispanakları Kolayca Temizleme Yolları

Ispanakları yeri geldiğinde toz topraktan temizlemek zorken bir de haliyle çok ovalamaktan zarar da veririz. Bu iki problemi çözmek için ise formülümüz yeterlidir.

05.08.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-18:49) Ispanakları Kolayca Temizleme Yolları

Ispanakları tek başına su ile temizlemek pek mümkün değil. Ayrıca sağlıklı da değil. Tarımsal ilaçlar ve dışardaki etkilerden kurtulmak için bu yöntemleri deneyin.

SİRKE MUCİZESİ

Geniş bir kasenin içine su doldurup üstüne bir su bardağı sirke ilave edin. Sirke türü istediğiniz olabilir.. Hazırladığınız suya kök kısmını ayırıp yaprak yaprak ayırdığınız ıspanakları alın. Ispanakları bu karışımın içinde yarım saat dinlendirin. Yeteri kadar dinlendirdiğiniz ıspanakları ayrı bir kaseye alıp temiz suda 10 dakika dinlendirin.

FARKLI YÖNTEM İSTERSENİZ

Aynı uygulamayı sirke seçimi yerine tuz ve karbonatla kullanabilirsiniz. Son kapta saf su kabındaki su yeterince berrak değilse su berrak duruma gelenedek suyu hep temizlemeyi unutmayın.

ISPANAKLAR SAKLARKEN DE ÖZEN İSTER

Ispanakları hijyenik biçimde yıkadıktan sonra derin bir süzgece alın ve suyunun akmasını mümkün kılın. Pişireceğiniz kısmı alıp muhafaza edeceğiniz kısmı ayrı bir kase alın ve suyun tamamen kurumasını bekleyin. Kurulama için kağıt havlu da kullanabilirsiniz. Hazır duruma gelen ıspanakları buzdolabı poşetine alarak buzlukta saklayabilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal