İncir Uyutması Tarifi

Geçmişte sobanın üstünde saatlerce dinlenerek yapılan ancak pratik yapımının da olduğu incir uyutmasını hatırlarsınız. Size nostaljik bir lezzet sunacak incir uyutmasını yerken çok mutlu olacaksınız.

İncir Uyutması Tarifi

Oldukça özel bir zevk olan incir uyutması inciri muhteşem bir yumuşaklığa getirir ve süt ile harmanlanır. Uzun zamandır sevilen bu lezzeti daha pratik bir şekilde sunduk.

MALZEMELER

400 ml süt

100 gr kuru incir

2 yemek kaşığı toz şeker

Yarım ceviz

İnce çekilmiş Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Kuru incirleri küçük parçalar biçiminde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ilave edin. Yoğurt mayalama işlemindekine benzer bir şekilde parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde kesilmiş  incirleri katın. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene dek ezin. Karışımı kaselere bölüştürün ve üstlerini streç folyo ile örtün. Kaselerin üstünü kalın bir bezle örtüp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Buzdolabına koyup 2 saat dinlendirin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri