Her Cilt Tipine Uygun Muz Maskesi Kürü

Yüksek miktarda E vitamini içeren ve cildi nemlendiren muz, bütün cilt tipleri için ideal bir maskedir. Koyu lekeleri ve izleri silmeye yardımcı olan muz iyi bir antioksidan kaynağıdır.

10.10.2019-15:09 - (Son Güncelleme: 10.10.2019-14:29)

Muzu yiyerek tüketmenin yanı sıra onu maske yaparak da kullanabilirsiniz.  Evde kolaylıkla yapacağınız muz maskesi ile cildiniz nasıl olursa olsun sağlıklı bir  sonuç elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.

YÜZÜNÜZ MATSA

Küçük bir kasenin içinde olgunlaşmış bir muzu ezin. Bir çay kaşığı limon suyu ilave edin ve bir tatlı kaşığı bal ile güzelce karıştırın. Karışımı temiz cildinize uygulayın ve durulamadan 10 ila 15 dakika emmesini bekleyin. Limon suyu cildinizin C vitamini ihtiyacını karşılayacak. Bal ise ekstradan bir nemlendirme sağlayacak.

CİLDİNİZ KURU İSE

Küçük bir kasenin içinde bu sefer yarım muz ezin. 1 tatlı kaşığı çiğ bal katın ve pürüzsüz olana dek karıştırın. Karışımı temiz cildinize uygulayın ve ılık suyla durulamadan evvel 15 ila 20 dakika bekletin.

CİLTTEKİ FAZLA YAĞI ATIN

Yine muzu ezin.Yarım çay kaşığı kabartma tozu ve yarım çay kaşığı zerdeçal tozu ilave edin. Maskeyi temiz cildinize uygulayın ve 10 ila 15 dakika bekleyin. Ardından cildinizi durulayın. Kabartma tozu ciltteki fazla yağları emmeye destek olurken, zerdeçal hem antibakteriyel hem de antienflamatuvar özelliktedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal