Hamilelikte Nasıl Bakımlı Olunur? Hamilelikte Nasıl Güzel Kalınır?

Hamilelikte zaten sağlık problemleri ile uğraşan kadınlar bir de kötü bir görüntü istemezler. Bu yüzden bebeğe zarar vermeyen basit yöntemlerle hamilelik sırasında güzel ve bakımlı olabilirsiniz.

31.07.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-13:46) Hamilelikte Nasıl Bakımlı Olunur? Hamilelikte Nasıl Güzel Kalınır?

Bebeğe zarar verme korkuus yaşamadan güzel ve bakımlı kalmayı isteyen hamilelerden misiniz? Cevabınız evetse sizi yazımıza davet ediyoruz.

BİTKİSEL BOYALAR KULLANIN

Saçları boyamada ve permada kullanılan maddelerin bebek için ngatif etkisinin olup olmadığına dair bilimsel bir yazı yok. Fakat hamileliğin onuncu haftasından sonra bitkisel kaynaklı boyalarla saçınızı boyatabilirsiniz. Fakat boyama zamanını yarım saatten fazla dam etmemesi ve saçların iyi yıkanmasına özen gösterin.

VARİSLERİ EGZERSİZLE YOK EDİN

Varis, toplardamar genişlemesi sonucu meydana geliyor. Hamileliğin son aşamalarında da bacaklarda ağrıya yol açan varisler oluşabiliyor. Uzun zaman aynı pozisyonda durmayın. Bacakları yükseğe kaldırarak, fazla ayakta durmayarak, hafif egzersizler deneyerek ve varis çorabı kullanarak yakınmaları azaltabilirsiniz.

ÇATLAKLARI MASAJLA ÖNLEYİN

Tam olarak engellemek mümkün olmasa da dengeli ve protein bakımından zengin beslenme, düzenli egzersiz ve masaj yapmak, nemlendirici kremler uygulamak çatlak oluşmasını azaltabiliyor. Bununla birlikte doğum ardından çeşitli methodlarla çatlak görünümü düzeltilebiliyor.

MANİKÜR VE PEDİKÜR ÖNEMLİ

Hamilelik esnasında manikür ve pedikür yaptırmanın riskli olduğunu inanacak hiçbir bulgu yok. Ama manikür ve pedikür yapılırken uygulanan aletlerin steril olup olmadığına oldukça dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde enfeksiyon kapma ihtimali çok yüksek. Bu sebeple kendi alet setlerinizle kuaföre gitmeniz daha sağlıklı bir method.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal