Hamilelikte Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Okunacak Dualar

Dünyaya yeni gelecek bebeğin sağlıklı doğması her anne babanın en büyük arzusudur. Fiziken ve ruhen hayırlı bir evlat dünyaya getirmek için duaların gücüne sığınmak gerekir. Peki anne adaylarının bebeklerini beklerken okuyabilecekleri dualar hangileridir gelin birlikte bakalım.

02.08.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 28.04.2021-15:46) Hamilelikte Bebeğin Sağlıklı Doğması İçin Okunacak Dualar

Çocuğunun ilerleyen yaşlarında ahlaklı ve karakter sahibi olması için anne adayının bebeğini doğurmadan önce yapılması önerilen bazı şeyler vardır. Hayırlı bir evlat olması için Allah'a bol bol dua etmelidir. Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, hamilelik sürecinde sesli bir şekilde dinlenen müziğin bile bebek üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır.

Kullarının kendisine dua ile ulaşmalarını isteyen Yüce Allah, istenilen her özellik ve meta için aslında Kur’an-ı Kerim’de bir yol göstermiştir. Buna göre hamileyken bebeğin sağlıklı ve hayırlı olması için okunacak dua çeşitleri arasında ilk önce Al-i İmran Suresi’nin 26. ayeti okunabilir. Bu ayet her gün 21 defa okunur ve ardından sağlıklı bir bebek sahibi olmak için dua edilirse, inşallah doğacak bebek sağlıklı ve salih evlatlardan olacaktır.

ANNE ADAYLARI BUNLARI YAPABİLİR  

1- Abdestsiz kalmamaya özen göstermek (Özellikle de yemek yerken)

2- Hamilelikte sağlıklı ve doğru bir beslenme programına girmek.

3- Günahlardan olabildiğince kendinizi uzak tutmaya çalışmak

4- Hayırlı ameller işlemeye çaba göstermek

5- Gereksiz agresif hareketlerden uzak durmak, daima pozitif olmak.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE BEBEK İÇİN OKUNABİLECEK DUALAR

Rivayetlere göre, 70 bin “Subhanellahi ve bihamdihi'' okunursa çocuk salih bir kimse olur, ilk dört ay içerisinde okunması önerilir. Araf suresinin 189. ayeti farz namazlarının ardından okunabilir. Güzel ahlaklı bir çocuk olması için her gün Enbiya suresi okunabilir. Yine hayırlı bir evlat olması için günde 1 kere Yasin-i şerif okunabilir. Günlük olarak 1 kere Meryem, İbrahim ve Al-i İmran suresi okunabilir. Bunun dışında tesbih olarak 70 bin kelime-i tevhid okunabilir.

Okunacak Ayet: “Kulillahümme malike’l-mülki tü’ti’l-mülke men teşa’ü ve tenziü’l-mülke mim men teşa’ü ve tü’ızzü men teşa’ü ve tüzillü men teşa’ü biyedike’l-hayrü inneke ala külli şey’in kadir.

Anlamı: De ki: “Ey mülkün sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin.”

Bebeğin anne karnında gelişiminin tam olması için anne ve baba her gün 10 kez “Yerisüni ve yerisü min âli Yakub. Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm.” okumalıdır. Sağlıklı bebek gelişimi için Hz. Zekeriya (AS) anne ve babalara duadan sonra şu zikri durmadan söylemelerini tembihlemiştir:

Anlamları: “ Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et. Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun. Sonra bebek olarak çıkaran, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için kuvvet verendir.”

HAMİLELİKTE ÇOCUĞUN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN OKUNACAK DUA 

Pek çok din alimi hamilelik döneminde anne adayının daima abdestli olması gerektiğini tavsiye etmiştir. Bu şekilde temiz kalp ve abdest ile gebelik dönemini geçiren kadınların doğan bebeklerinin cana yakın, sevimli ve uysal olduklarını bildirmişlerdir. Tabii ki hamilelik döneminde Kur’an-ı Kerim okumak da meşgul olunabilecek en güzel davranıştır. Özellikle Yusuf suresini okumak ve anlamını gözetmek, doğacak çocuğun kişilik gelişimine de olumlu etkiler yapabilir.

Hamileyken bebeğin sağlıklı olması için dua okumak kadar Allah-u Teala’nın 99 ismini de zikretmek, anlamları üzerine düşünmek çok faydalıdır. Çünkü Allah’ın güzel özellikler veren isimlerini düşünerek dua etmek ve bu güzel adları zikretmek bebeğin sağlıklı gelişimi için Allah’tan yine onun isimleri ile yardım istemektir. Ancak sağlıklı bebek olması için okunacak dua ile eşlik edilecek her bir Esma’nın zikredileceği haftalar farklıdır:

5. Hafta: el-Muhyî, el-Habîr

6. Hafta: el- Bâri, el- Velî, el- Vâlî

7. Hafta: el- Mü’min , el-Mâni

8. Hafta: el-Mübdi, el- Musavvir

9. Hafta: eş- Şâfi, el-Şekûr

10. Hafta: el- Bâkî, el-Müyessir

11. Hafta: es-Semî, el- Adl

12. Hafta: el-Hâlik, el- Hallâk, el- Fâlik

13. Hafta: en-Nâsır, el-Müsteân

14. Hafta: el-Bedî, el-Muhsin

15. Hafta: el-Mütekebbir, el- Kuddûs,

16. Hafta: el-Celîl, Zü’l celâli ve’l ikrâm, el- Muktedir, el- Melîk

17. Hafta: el-Hafîz, el –Vâris

18. Hafta: el- Hakîm, el-Hakem

19. Hafta: es- Sâni, el-Vâsi

20. Hafta: el- Cemîl, el-Cebbâr

21. Hafta: el-Kaviyy, el-Vehhâb

22. Hafta: el-Müneccî, el-Mucîb

23. Hafta: el- Câmi,el-Kâim

24. Hafta: el-Mukaddim,el-Muahhir,, el-Kâfî

25. Hafta: el-Halîm,el-Alîm, Allâmü’l-guyûb

26. Hafta: el-Basîr,es-Zâhir,el-Bâtın

27. Hafta: er-Rakîb, es-Selâm

28. Hafta: Rabbü’l-âlemîn, el-Müheymin

29. Hafta: es-Samed, el-Mükevvin

30. Hafta: el-Kâdir,el-Afüvv,el- Gafûr

31. Hafta: el-Mukît,el-Muhît, el-Mümid

32. Hafta: er-Rabb,en-Nâfi,ed-Dârr

33. Hafta: el-Latîf,el-Berr,el-Mâcid,el-Metîn

34. Hafta: el-Kebîr, el-Müteâl, el-Aliyy

35. Hafta: er-Rahîm,er-Raûf,el-Vedûd

36. Hafta: el-Hayy, el-Kayyûm

37. Hafta: el-Azîz,el-Kerîm

38. Hafta: el-Vekîl, Zü’l-eman

39. Hafta: er-Rezzâk,er-Rahmân, el-Bâsıt

40. hafta: el-Vâcid, el-Fettâh

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal