Hamilelikte Anksiyete Bozukluğuna Dikkat! Yoksa Bebeğinize...

Çoğu anne adayı, günlük yaşantısının dışında gebelik döneminde de duygu durumu bozukluğu yaşıyor. Bu bozukluklar kendini stres ve anksiyete olarak gösteriyor ve bebeği de ciddi oranda etkiliyor

25.12.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-13:59)

Çoğu anne adayı, günlük yaşantısının dışında gebelik döneminde de duygu durumu bozukluğu yaşıyor. Bu bozukluklar kendini stres ve anksiyete olarak gösteriyor ve bebeği de ciddi oranda etkiliyor.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Recai Pabuçcu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

ANNE VE BEBEĞİ ETKİLER

Stres ve anksiyete, günümüzde birçok insanın yaşadığı bir duygu durumu bozukluğu olarak ortaya çıkıyor. Kadın-erkek, genç-yaşlı hemen hemen herkesi etkileyebilen bu duruma, gebelik döneminde de çok sık rastlanıyor. Bu dönemde yoğun stres ve anksiyeteye maruz kalındığı takdirde anne ve bebek bu durumdan ciddi oranda etkilenebiliyor.

SAĞLIKLI GELİŞİM ANNE KARNINDA BAŞLIYOR

Her bireyin gelişimi daha doğmadan önce anne karnındayken başlıyor. Prof.Dr. Recai Pabuçcu, bebeğin henüz anne karnındayken annenin yaşadığı tüm duygu durumlarından etkilendiğini ve bu duygu durumlarının bebeğin doğduktan sonraki psikolojisini de etkilediğini belirtiyor. Bununla birlikte annenin yaşadığı stresin, bebeğin beyin gelişiminde de ciddi bir rol oynadığının da altını çiziyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal