Hamilelikte Diş Ağrısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar? Hamilelikte diş ağrısı için hangi ilaç kullanılır şeklindeki soruların ayrıntılı araştırmasını siz okurlarımız için derledik.

24.12.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 24.12.2019-14:10)

 Hamilelikte diş ağrısı için hangi ilaç kullanılır şeklindeki soruların ayrıntılı araştırmasını siz okurlarımız için derledik.

Hamilelikte Diş Ağrısı Ne Zaman Başlar

Hamilelik sonrası östrojen ve progesteron seviyelerinin artmasıyla birlikte diş hekimleri, dişler üzerindeki bakteri plak birikiminin arttığı ve hamilelik döneminde bu plağın dişlerden uzaklaştırılmazsa diş etlerinde kızarma, şişme ve kanama dahi görülebileceğini söylerler.

Diş etlerindeki kanamalardan dolayı anne adaylarının dişlerini fırçalamaktan kaçındığını ve bu nedenle de bakteri plağının kolayca oluştuğunun altını çiziyorlar.

Dolayısıyla hamilelikte diş ağrısı ne zaman başlar sorusunun en basit cevabı hamileliğinizin ilk 2. Ayından itibaren bu tarz diş ve diş eti sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Hamilelikte Diş Ağrısı İçin Hangi İlaçlar Kullanılır

Hamilelikte diş ağrısı için gerekiyorsa doktor kontrolünde ilaç kullanmanız en güvenlisi olacaktır.

Ufak ağrı kesicilerin dahi size ya da bebeğinize zararı dokunabileceği için en kısa sürede doktor kontrolüne gidilmeli.

Diş ağrısı için diş doktorları genellikle hamilelikte kullanılabilen, bebeğe zararı dokunmayan ilaç ve antibiyotik tedavileri verebiliyorlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal