Güzel Kokan Bir Ev İçin Püf Noktalar

Pişen yemek kokuları, havalandırılmamış odalar, sigara kokusu gibi kokular evinizin içini doldurabilir. Peki evinizi bu kötü kokulardan arındırmak için ne yapmalısınız? Detaylar haberimizde...

02.03.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-14:34) Güzel Kokan Bir Ev İçin Püf Noktalar

ÇÖP KOVASININ KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN

Pis kokan çöp kovanızı boşalttıktan sonra 1 dilim bayat ekmeğin üzerine bolca elma sirkesi döküp, bu emeği çöp kovanızın içerisine atın ve 1 gün beklettikten sonra ekmeği kovadan çıkartın. Bir diğer yöntem ise çöp kovanızın içerisine 1 avuç kedi kumu koyarak kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.

EV İÇERİSİNDE Kİ SİGARA KOKUSUNU GİDERMEK İÇİN

En güzel çözüm evde hiç sigara içilmesine izin vermemek ya da sadece 1 oda sigara içilmesine izin vermek olmalı. Bu 1 oda ise en sık havalandırılan mutfak olabilir.

Peki evde sigara içildi bu kokuyu nasıl gidereceğiz. Sigara içilen evi öce çok güzel havalandırın ve içerisini üzüm sirkesi ile doldurduğunuz kaseyi sigara içilen odaya bir köşeye yerleştiriniz 2 gün içerisinde o odaya sinen sigara ve kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

AYAKKABILIK (VESTİYERDE) OLUŞAN KÖTÜ KOKULARI GİDERMEK İÇİN

Öncelikle ayakkabılarınızı havalandırmadan vestiyerinize yerleştirmemeye özen gösterin. oluşan kokular gidermekte yardımcınız ise her evde bulunan 2 malzemeden biri ya da her ikisi olacak. Bunlar sirke ve karbonat.

Bir bulaşık süngerini sirke ile iyice ıslattıktan sonra bir kap içerisinde ayakkabılığınıza yerleştiriniz. 1- 2 gün içerisinde ayakkabılıkta ki pis kokudan kurtulacaksınız. Ya da karbonatla dolu bir kaseyi her zaman ayakkabılığınızda bulundurarak ta kokuları önlemiş olursunuz. Ya da hem sirkeli sünger hem de karbonatı aynı anda dolabınızda bulundurabilirsiniz.

KIZARMIŞ BALIK KOKUSU YA DA KÖTÜ YEMEK KOKULARINI EVDEN GİDERMEK İÇİN

Kızartmanın pis kokusundan kurtulmanın 2 kolay yolu bulunmakta siz istediğinizi seçebilirsiniz.

Birinci yöntem kızartma yaptıktan sonra ya da yaparken ocağın üzerinde portakal kabuğu yakarak hem kötü kokuları giderebilirsiniz hem de mutluluğa sebep olan turunç kokularını evinize yayabilirsiniz.

 Diğer yöntemimiz ize kızartma yapmaya başladığınızda yarı yarıya sirke su ile dolu cezvenizi ocakta kaynatarak he kötü koku oluşmasını önlersiniz hem de evin tüm havasını temizleyebilirsiniz.

KÖTÜ KOKAN KIYAFETLERİN ÇÖZÜMÜ İÇİN

Burada da yardımcınız elma sirkesi, yarı yarıya elma sirkesi ve su dolduracağınız bir fıs fıs şişe ile kötü kokan kıyaftlerinize sirkeli suyu sıkın ve kendi kendine kurumaya bırakın.

EV İÇİN DOĞAL KOKU ÖNERİLERİ

  • Öncelikle eğer toz torbalı bir elektrik süpürgesi kullanıyorsanız her torbayı değiştirdiğinizde, yeni torbayı takmadan içine bir kaç paket vanilya dökmeyi unutmayın. Evinizi her süpürdüğünüzde evinize mis gibi vanilya kokuları yayılacaktır.
  • Portakal yediğinizde kabuğunun içine hem bir normal kokusuz beyaz mum yakıp bırakın. Hem koku olarak hem de görsellik olarak size mutluluk aşılayacak bir oda kokunuz olsun.
  • Çamaşır yıkadığınızda 1-2 parça çamaşırı ev içerisinde kurutarak yumuşatıcının mis gibi kokusunun evinize sinmesine izin verin. Ayrıca fıs fıslı şişelere yumuşatıcınızı biraz sulandırarak koyunuz ve ara ara evinize bu kokuyu sıkınız.
  • Parfümlü yüzey temizleyinizden ve biraz çamaşır suyunu, tuvalet fırçalığına sulandırarak koyunuz ve tuvalete her giren kişinin sizin için bilmeden de olsa tuvaletinizi temizlemesine izin veriniz ;)
  • Kapınızın girişine vanilya kokulu büyük mumlar yerleştirerek de huzur veren vanilya kokusu ile misafirlerinizi karşılayabilirsiniz.
  • Ayrıca bir kap içerisinde sulandırdığınız yüzey temizleyicilerini evinizin çeşitli yerlerine yerleştirmeyi ihmal etmeyin.
  • Sabah kendinize çay demlemek için mutfağa girdiğinizde bir cezvenin içine biraz tarçın,1 paket vanilya, karanfil ve portakal kabuğu ilave edip bira su ile kaynatın. Daha sabahın ilk saatlerinde evinizde mis gibi kokular hakim olsun.
  • Bunlar çok uzun iş derseniz evinizin çeşitli yerlerine otomatik koku makinelerinden de yerleştirerek de güzel kokulu bir eve sahip olabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal