Göğüs Estetiği Yaptırmayı Planlayanlar Dikkat!

Göğüs büyütme ameliyatı olmayı planlıyorsanız, sigara kullanmayı bırakmanız gerekir. Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, sigara kullanımının plastik cerrahiyi nasıl etkilediğini anlattı.

01.02.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-14:32) Göğüs Estetiği Yaptırmayı Planlayanlar Dikkat!

Göğüs büyütme ameliyatı olmayı planlıyorsanız, sigara kullanmayı bırakmanız gerekir. Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, sigara kullanımının plastik cerrahiyi nasıl etkilediğini anlattı. İşte detaylar...

Sigarayı Bırakmak Gerekir

Göğüslerinizi büyütmeyi planlıyorsanız cerrahi operasyondan en az 3 – 4 hafta önce sigarayı bırakmalısınız. Buna nikotin bandı, nikotin sakızları ve elektronik sigara da dahil. Operasyon sonrasında ise 8 hafta sigaradan uzak durmanız gerekir.

Dolaşımın Sağlıklı Olması Gerekir

Kozmetik cerrahi işlemlerinden sonra iyileşme geniş ölçüde dolaşımın sağlıklı olmasına bağlıdır. Göğüs büyütme, küçültme ya da dikleştirme ameliyatlarında deri gerildiğinde, kesildiğinde ve tekrar dikildiğinde, kaslar ve dokular oksijen bakımından zengin sağlıklı kan dolaşımına ihtiyaç duyar. Oysa nikotin damarları daraltır. Başka bir deyişle kan damarlarının kan akışını kesecek şekilde daralmasına neden olur.

Nikotinin Zararları

Göğüs büyütme ameliyatında genellikle deri iyileşme problemi yaşanmamaktadır. Fakat anestezi sırasında akciğerlerinizle ilgili de sorun olabilir. Ayrıca nikotin kan dolaşımına karıştığında cilde zarar veren serbest radikallerin salınmasını tetikler, şişmeye yol açar, yaraları kötüleştirir ve deriye kan akışını sınırlayarak iyileşmeye engel olur.

Enfeksiyona Sebep Olabilir

Nikotin, göğüs dikleştirme operasyonlarında ciddi komplikasyonlar için büyük risk oluşturmaktadır. İmplantın yerleştirildiği deri bozulmaya başladığında, hastalar kronik enfeksiyonlar yaşayabilir ve nihayetinde yapılan tüm işlemler boşa gidebilir.

Yaralar Geç İyileşebilir

Yara iyileşme sürecinin ameliyattan sonraki altı ay boyunca sürdüğünü bilmek önemlidir. Sigara içen hastalar sigara içerken karbonmonoksite de maruz kalırlar. Bu da yaralı bölgeye oksijen aktarımını dolayısıyla dokuların iyileşmesini engeller.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal