Göğüs Asimetrisini Gidermek Mümkün Mü?

Gelişimsel bozukluklarının yanı sıra emzirme, hamilelik veya hormonal dalgalanmaların neticesinde iki memenin şekil ve büyüklüklerinde farklılık meydana gelebilir.Peki, Meme asimetrisi nasıl düzeltilir? İşte merak edilenler haberimizde...

23.07.2018-11:51 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-11:51) Göğüs Asimetrisini Gidermek Mümkün Mü?

Gelişimsel bozukluklarının yanı sıra emzirme, hamilelik veya hormonal dalgalanmaların neticesinde iki memenin şekil ve büyüklüklerinde farklılık meydana gelebilir.Peki, Meme asimetrisi nasıl düzeltilir? İşte merak edilenler haberimizde...

GÖGÜS ASİMETRİSİNİ GİDERMEK MÜMKÜN MÜ?

Meme asimetrisi birçok farklı sebepten meydana gelmiş olabilir. Memelerinizde kalınlaşma, şekil bozukluğu, dolgunluk veya asimetri fark ettiğinizde bir doktora muayene olmalısınız. Göğüslerdeki bu durum daha önceden mevcut olmayan, yeni gelişen değişiklikler adet döngüsü veya hormonal sebeplerle meydana gelebilir. Ancak çok daha ciddi bir sebep olan, meme kanseri de bu değişikliklere sebep olabilir. İyi huylu içi sıvı dolu kistler de memelerde şekil bozukluklarına neden olabilir. Mammografiniz normal olsa da meme asimetrisinin sebebini ortaya çıkarmak için ultrasonografi de yaptırmanız gereklidir. Bazı durumlarda manyetik rezonans görüntüleme (MRG) de kullanılması gerekebilir.

Eğer memelerinizde bir asimetri veya şekil bozukluğu fark ettiyseniz kendi kendinize meme muayenesi yapmanızda fayda vardır. Ellerinizle memelerinizin her ikisini de sırayla bir kitle, yapışıklık veya ağrı olup olmadığı açısından muayene etmelisiniz. Eğer bu gibi bulgulara rastlarsanız bir sağlık kuruluşuna gidip muayene olmanız gerekir.

Ancak bazı kadınlar memeleri birbirlerinden faklı boyutta doğarlar. Doğa asimetriyi sever ve vücuttaki çift organlar birbirlerinin birer kopyası değildirler. Teknolojinin ilerlemesi, cerrahi ve anestezi tekniklerinin gelişmesi ile iki göğsünün daha simetrik olmasını isteyen kadınlar için artık birçok seçenek mevcut.

Plastik cerrahlar memeler arasında bir sütyen bedeni kadar fark olduğunda düzeltici meme estetiği operasyonu yapılmasını öneriyorlar. Ancak bir beden fark olmasa bile simetri isteyen hastalar için estetik operasyon yapılabiliyor.

Meme asimetrisinin cerrahi olarak düzeltilmesi genellikle 18 yaşından büyük hastalara uygulanıyor. Çünkü bir insan cinsel olgunluğa ulaşana ve ergenlik dönemi tam olarak geçene kadar göğüsler hala gelişimini sürdürür, şekli ve boyutları değişebilir. Memeler, kızlar adet görmeye başladıktan 2 yıl sonra büyümeye başlar ve 2 ila 4 yıl boyunca büyümeye devam ederler. Bu yaştan sonra hamilelik veya menopoza kadar meme boyutları değişmez. Meme estetiği planlamak için kişinin adet görmesinden itibaren en az 3 yıl beklenmelidir. Ancak bu kurala uymayan bazı istisnalar da vardır. Virgin hipertrofi denilen bir hastalık ergenlik çağlarında memelerin aşırı büyümesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda 16 yaşında ve hatta daha genç kişilere bile meme operasyonu planlanabilir.

MEME ASİMETRİSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Meme yeniden şekillendirme operasyonları, göğüslerin yapısına, boyutuna, kişinin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre şekillendirilmektedir. Meme büyütme operasyonu bir veya iki memeye yapılabilir ve aynı zamanda göğüs küçültme operasyonu da gerçekleştirilebilir. Hastalar genellikle sonuçlardan memnun kalmaktadır ve göğüs asimetrisi operasyonları büyük çoğunlukla başarılıdır. Ancak not edilmelidir ki meme asimetrisi estetiği göğüslerin yalnızca boyutlarında fark olduğunda daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal