Ağız Kokusunu Önleme

Kötü nefes kokusu sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. Size bahsedeceğimiz birkaç yöntemle ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. İşte o yöntemler...

01.02.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-13:47) Ağız Kokusunu Önleme

Kötü nefes kokusu sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. Size bahsedeceğimiz birkaç yöntemle ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. İşte o yöntemler...

Ağız kokusunu önleyecek yöntemler:

Karbonatla Gargara Yapın

Karbonat, en iyi gargara malzemesidir. Bir bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu suyla 3 dakika boyunca ağzınızı çalkalayın. Ardından ağzınıza bir yaprak nane ya da bir adet karanfil alabilirsiniz. Tabii bu işlemleri dişlerinizi fırçaladıktan sonra yapmanız gerekiyor.

Dilinizi de Fırçalayın

Dişleri fırçalamak yetersiz kalıyor. Bunun için her diş temizliğinde dili de fırçalamak gerekiyor. Bu işlemi birçok kişi gereksiz bulsa da aslında nefes kokusunu gidermek için en etkili yöntemlerden biri. Dil üzerinde biriken bakterileri fırça yardımıyla temizleyin. Ardından karbonatlı su ile gargara yapabilirsiniz.

Diş İpi Kullanın

Dişinizi fırçaladığınız halde hala nefesinizde koku kalıyorsa bunun sebebi dişlerin arasında biriken artıklar olabilir. Diş fırçası dişlerin aralarına giremediği için devreye diş ipini sokmanız gerekiyor. Diş fırçasının giremediği aralıkları muhakkak diş ipiyle temizleyin, farkı göreceksiniz.

Sigaradan Uzak Durun

Sigara ağız kokusuna sebep olan en etkili faktörlerden biri sigaradır. sigara kullanımını azaltmak ya da bırakmak çözüm olabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal