Gebelikte Mide Bulantısına Zencefil, Uykusuzluğa Melisa Çayı!

Anne olmanın heyecanını yaşarken bir yandan da değişen hormonların etkisiyle vücudumuz beklenmedik tepkiler verir. Mide bulantısı, gaz problemi, bel ağrıları, stres ve uykusuzluk derken bu dönem zor bir süreç olabilir. Peki tüm bu etkileri kendi yöntemlerimizle nasıl bertaraf ederiz? Cevabı haberimizde...

23.03.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 23.03.2019-16:59) Gebelikte Mide Bulantısına Zencefil, Uykusuzluğa Melisa Çayı!

Hayatınızın belki de en özel dönemini içinden çıkılmaz kılabilen hamilelik şikayetlerini en aza indirmek için bazı tüyolar sunuyoruz.. İşte konforlu bir hamilelik için aklınızda bulunması gerekenler.

 

MİDENİZ BULANIYORSA ZENCEFİL TÜKETİN

Gebelikle beraber bilhassa ilk üç aylık süreçte hormonal değişimler bulantı ve kusmaya sebep olur. Bunun beraberinde çoğunlukla hazım sorunları, gaz ve şişkinlik de görülür. Midenin boşalma süresi uzamaktadır ve bağırsak hareketleri de yavaşladığı için bu tabloya kabızlık da eşlik edebilir. Eğer beslenmenizi etkileyecek kadar çok şikayetiniz varsa uygun tedavi başlanmalıdır. Bu tedavide bulantı ve kusmayı önleyici ilaçlar ön plandadır. Beraberinde asit giderici hap veya şuruplar da kullanılabilir. Uygun miktarlarda zencefil çayı bulantınıza iyi gelebilir. Kabızlığınız için doğal çözümler olarak lifli beslenme, kayısı ve incirden faydalanabilirsiniz.

UYKUSUZLUĞA KARŞI ILIK DUŞ VE MELİSA ÇAYI

Gerginliğe bağlı olan ya da iyi beslenememe sonucu düşük şeker seviyelerinin eşlik ettiği baş ağrıları sık şikayetlerdendir. İlk aylarda uyku halinde artış söz konusuyken ilerleyen haftalarda uykusuzluk ön plana çıkacaktır. Kas krampları ve ağrılar da görülür. Hayatınızı zorlaştıran bu tür durumlarda öncelikle şikayetinizin sebebi araştırılmalı ve teşhise yönelik tedavi planlanmalıdır. Örneğin bel, boyun ve sırt ağrıları için yürüyüşler, küçük egzersizler iyi gelebilir. Uykusuzluk için ılık bir duş ve melisa çayının da faydası olacaktır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal