Hamile Kalmak İsteyenler Çikolata Kistine Dikkat

Çikolata kisti hamle kalmaya engel mi? Çikolata kisti tedavi edilmezse hamilelik riske girer mi? Hamile kalmak isteyenler kist muayenesi yaptırmalı mı? İşte çikolata kistiyle ilgili merak edilenler haberimizde.

19.03.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-16:29) Hamile Kalmak İsteyenler Çikolata Kistine Dikkat

Kadınların korkulu rüyası kistler hamile kalmaya engel olur mu? Birçok kadının kabus olan çikolata kisti, bir diğer adıyla endometriozisin neden oluşur nasıl tedavi edilir? 

ŞİDDETLİ KARIN AĞRISI VARSA DİKKAT!

Şiddetli karın ağrısı özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Uzmanlar özellikle son 6 ay içerisinde devamlı ve sık sık karın ağrısı hissediliyorsa mutlaka doktora gitmeniz gerektiği konusunda uyarıyor. Cinsel ilişki ya da adet dönemi dışında ağrı olması çikolata kistinin belirtileri arasında yer alıyor.

HASTALIĞIN KÖTÜ SEYRETMESİ ANNE OLMAYI ENGELLİYOR

Bu rahatsızlık hayat kalitesini oldukça düşüren bir rahatsızlıktır. Çikolata kisti kötü seyretmesi durumunda ne yazık ki anne olmayı bile engellemektedir. Çikolata kisti hastalığı, rahmin içini dolduran doku tabakasına ait hücrelerin yumurtalıklar, bağırsaklar, mesane gibi rahim dışında başka bir organda yerleşip büyümesiyle ortaya çıkıyor.

DOKTOR KONTROLLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN!

Yüksek risk grubunda olan kadınların bu hastalığa özellikle dikkat etmeleri gerekiyor. Bu grupta olan kişiler; hiç doğum yapmamış olmak, erken yaşta adet görmeye başlamış olmak, düşük beden-kitle indeksi, alkol tüketimi, Endometriozis hastası bir veya daha fazla yakın akrabaya sahip olmak (anne, kızkardeş, teyze, hala gibi). Bu kişiler diğerlerine göre yüksek risk grubu oluşturmaktadır ve diğerlerine göre daha dikkatli olmaları önerilmektedir. Çikolata kisti olan kişilerin doktor kontrollerini ihmal etmemelerinde fayda var. Uzmanlar, hastalığın ilerlememesi için kontrollerinize düzenli olarak gitmeniz gerektiği konusunda uyarıyor.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal