Sık Sık Aynaya Bakıyorsanız Dikkat! Dismorfofobi Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz

Aynanızı yanınızdan ayırmıyor, sık sık bakarak kendinizde kusur arıyorsanız aman dikkat! Dismorfofobi nedir? Aynaya bakarak yüzünüzde ya da bedeninizde eksiklikler arıyorsanız haberimizi okumadan geçmeyin.

19.03.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-16:30) Sık Sık Aynaya Bakıyorsanız Dikkat! Dismorfofobi Hastalığına Yakalanmış Olabilirsiniz

Dismorfofobi, aynaya baktığınız zaman kendinizi eleştiriyor ve  elinizden aynayı hiç düşürmüyorsanız dikkat 'Dismorfofobi' olmuş olabilirsiniz. 

DİSMORFOFOBİ (AYNA) HASTALIĞI NEDİR?

Modern çağ hastalıklarından sayılan Dismorfofobi (ayna) hastalığı ruhsal sorunlarla ortaya çıkmaktadır. Fiziksel olarak herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişilerin aynaya bakarak sürekli olarak vücutlarında bir kusur bulan kişilere dismorfofobi hastası denir. Dismorfofobi denilen ayna hastalığı erken kontrol altına alınmadığı taktirde ilerleyen süreçte kişide ciddi anlamda sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

HASTA KENDİNDEN NEFRET EDİYOR!

Dismorfofobi hastalığı olan kişiler genellikle kendilerinden nefret ederler. Her ne kadar kendilerinde beğenemdikleri yeri değiştirseler bile bu yöntem yinede bir işe yaramayarak kendilerinden nefret etmeye devam ederler. Kişinin zihninde beyin kendini nefret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir.

DİSMORFOFOBİ HASTALIĞI NEDEN OLUR?

Özellikle ergenlik zamanlarında rastlanan bu hastalık hormonların değişmesiyle fiziksel olan durumları kabul etmemek. Sosyal medyayı sık sık takip edip kendi kusurlarını görüp diğer herkesin kusursuz olduğunu düşünme, ilgi eksikliği yaşayan kişiler, hormonal rahatsızlığı olanlar, çocukluk döneminde travmatik olaylar neden olmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal