Gazozlu Kek Nasıl Yapılır? Gazozlu Kek Tarifi

Çocukluk yıllarında sevdiğimiz lezzetlerden olan vanilyalı kek tarifini sizler için biraraya getirdik. Kokusu mutfağa mis gibi yayılacak gazozlu kek nasıl yapılır? Gazozlu kek tarifi için malzemeler nelerdir? İşte nefis ve eğlenceli bir kek tarifi sizlerle...

21.05.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-11:12)

Aklınıza çocukluğunuzda tükettiğiniz şekerlemeleri getirecek vanilya kokulu enfes gazozlu kek tarifini sizlerle paylaştık! Evde gazozlu kek nasıl yapılır? Gazozlu kek yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

VANİLYA KOKULU GAZOZLU KEK TARİFİ  

Malzemeler; 1 su bardağı gazoz, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2.5 su bardağı un, 3 adet yumurta,
4 yemek kaşığı damla çikolata, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri. 

Hazırlanışı; Yumurtaları derin bir kaseye kırın ve üstlerine toz şekeri serpin. Bir mikser ile 5 dakika çırpın. Sonrasında içine; gazoz ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpın. Üstüne un, kabartma tozu ve vanilyayı da koyduktan sonra güzelce karıştırın ve son olarak damla çikolataları da katıp iyice harmanlayın. Tereyağı ile güzelce yağlanan bir kek kalıbına, hazırladığınız kek hamurunu ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, iyice kabarıp kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişip pişmediğine bir kürdanla bakın ve fırından çıkarın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin ve sornasında kalıbı bir servis tabağına ters çevirerek keki kalıptan çıkmasını sağlayın. Üstünü pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal