Fırında Somon Tarifi

Omega-3 bakmından en zengin balıklardan olan somonu fırında denediniz mi? Balık seviyorsanız ve akşama ne yapsam diye düşünüyorsanız işte size enfes bir öneri. Fırında somon yaparak hem sofranız şenlendirin hem de vitamin ve yararlı yağlardan nasibinizi alın.

20.05.2019-18:05 - (Son Güncelleme: 20.05.2019-17:57)

Fırnda balık yapmayı çoğumuz severiz.. yemeyi ise daha çok severiz. İşte ailenizle birlikte harika bir akşam sofrasına oturmak için yapmanız gereken fırında somon tarifi.

FIRINDA SOMON TARİFİ  

Malzemeler; 2 adet fileto somon, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 3-4 dal taze kekik, 1 adet limon suyu, 1/4 demet dereotu. 

Hazırlanışı; Sarımsakları havanda dövün. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları bir araya getirip, somonların üstlerine sürün. Balıkları buzdolabında 1-1,5 saat bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra Somonları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında kontrollü olarak 15-18 dakika pişmesini bekleyin.
Dereotlarını ince ince kıyın. Fırından çıkan somonları taze kekik ve dereotunu ekledikten sonra sevdiklerinize ikram edebilrisiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal