Fotoğrafta Gözler Neden Kırmızı Çıkar? Kırmızılık Nasıl Yok Edilir?

Fotoğraf makinesinde flaş patladıktan sonra fotoğrafa baktığımızda gözlerimizin kırmızı olduğunu görürüz. Peki, ama neden?

12.09.2019-16:18 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-16:09)

Fotoğraf makinesinde flaş sonrası gözlerde görünen kırmızılık aslında sağlıklı bir durum. Ancak görsel olarak problemli. Peki, kırmızılık nasıl yok edilir?

FOTOĞRAFTA GÖZLER NEDEN KIRMIZI ÇIKAR?

Fotoğraf makinelerinin verdiği ışık oldukça fazladır ve kısa zamanlıdır. Damar tabakanın fonksiyonunu yerine getirmede yavaş olmasından kaynaklı göz bebeği küçülme fırsatı bulamaz. Bu nedenle göze vuran fazla ışık doğrudan retinaya yol alır. Retinada var olan kılcal damarlar açığa çıkar ve fotoğrafta ortaya çıkan kırmızılık işte bu kılcal damarlardır.

Gelişen teknoloji ile bu probleme çözümler üreticiler tarafından bulunmakta. Örneğin yeni çıkan makinelerde evvel ilk flaş patlar ve göz uyarılır. Göz bebeği küçülme meyilenmesine geçtiği an 2. flaş patlar ve fotoğraf bu sırada otomatik çekilir. Bu şekilde kırmızılığın önüne geçilmiş olur. Fakat bazen damar tabakanın daha da yavaş hareket ettiği hallerde oluşabiliyor. İşte böyle hallerde kendimizin de alabileceği tedbirler var. Fotoğraf çekilen mekanın ışığını arttırmak mümkün değilse fotoğraf makinesinden olabildiğince kaçınmak bu tedbirlerdendir. Gündüzleri bu halin fazla olmamasının nedeni, zaten mekan ışığının geceye göre çok daha fazla olmasındandır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal