Fırında Yer Alması Nasıl Yapılır? Fırında Yer Elması Tarifi

Potasyum açısından oldukça faydalı olan yer elması yemeğini denediniz mi? Sevdiklerine sıra dışı bir akşam yemeği sunmak isteyenlere keyifli bir tarif. Siz de fırında yer elması tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

06.05.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-08:57)

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz pratik yemek tariflerinden olan fırında yer elması yemeğini deneyebilirsiniz.  Uzun süre tok kalmanızı sağlayacak yer elması aynı zamanda potasyum bakımından oldukça zengin bir besin.

FIRINDA YER ELMASI TARİFİ

Malzemeler; 500 gram yer elması, 3 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 2 çay kaşığı tuz. 

Yapılış aşaması; Yer elmalarını iyice yıkayın ve iyice kurulayın. Kabuklarını soymadan, büyüklüklerine bağlı olarak ortadan ikiye ya da üçe bölün. Sarımsakları soyun. Soyduğunuz sarımsakları iyice ezin.
Bir kasenin içinde zeytinyağı, sarımsak, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Bir fırın tepsinin üzerine ya da fırın kabına yağlı kağıt serin.

Üzerine yer elmalarını boşaltın. Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı zeytinyağını yer elmalarının üzerine gezdirin. Elinizle harmanlayın. 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirme işlemininden sonra fırından çıkarıp servise hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal