Evde Soğuk Çorba Nasıl Yapılır? Soğuk Çorba Tarifi

Yaz mevsiminin en sevilen yiyecekleri kuşkusuz soğuk çorbalar.. İçimi hem yumuşak hem de tadı enfes bir yoğurtlu çorba tarifi sofralarınızı şenlendirecek.

10.06.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-09:53)

Evde soğuk çorba yapmanın detaylarını bir araya getirdik! Sizde evde bu tarif sayesinde gün içerisinde sıcak havalarda içinizi serinletecek hem de oldukça doyurucu olan soğuk çorbayı lezzetle yiyeceksiniz.

YOĞURTLU SOĞUK ÇORBA  

Malzemeler; 500 gram yoğurt, 4 su bardağı soğuk su, 3 adet orta boy salatalık, 4 yemek kaşığı haşlanmış ince bulgur, 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır, 1/2 demetdere otu, 1/4 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 adet küçük boy turp yeterli olacaktır.

Hazırlanışı; Bol suyla yıkayp ardından kabuğunu alacalı biçimde soyduğunuz salatalıkları küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotu ve ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik doğrayın. Yoğurdu geniş bir servis kabına alın. Azar azar ilave ettiğiniz soğuk su yardımıyla kıvamını açın. Pürüzsüz olan yoğurt koyu bir ayran haline geldiğinde doğranmış salatalık, kıyılmış yeşillikler, haşlanmış ince bulgur, haşlanmış mısır, zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız soğuk çorbayı isteğinize göre küçük küpler halinde doğranmış turpu içine ilave ettikten sonra yaz sıcaklarını bastırmak için soğuk çorbayı afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal