Evde Kendi Makyaj Malzemenizi Yapın

Kadınlar makyaj malzemelerine bayılır ancak bazen kozmetik ürünler maddi açıdan zorlar. Evde kendi makyaj ürünlerinizi yapabilirsiniz desek? İnanması güç olsa da bu mümkün.

09.01.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-16:22) Evde Kendi Makyaj Malzemenizi Yapın

Kadınlar makyaj malzemelerine bayılır ancak bazen kozmetik ürünler maddi açıdan zorlar. Evde kendi makyaj ürünlerinizi yapabilirsiniz desek? İnanması güç olsa da bu mümkün. İşte evde hazırlayabileceğiniz makyaj malzemeleri...

Far

Öncelikle 1 tatlı kaşığı shea yağınızı yine benmari usulü eritin. İçine 1 yemek kaşığı pirinç unu ve 1 yemek kaşığı kakao koyun. İyice karıştırıp homojen bir yapı elde ettikten sonra toprak tonlarında doğal bir far elde etmiş olacaksınız.

Rimel

Yapması çok zor diye düşünülse de sonderece kolay. Önemli olan boş bir rimel kabına sahip olmak. İhtiyacınız olan diğer şeyler ise 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı E vitamini yağı ve yarım çay kaşığı soya. Bu malzemelerin hepsini benmari usulü eritip karıştırın daha sonra içine 3 çorba kaşığı aloe vera ekleyin homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Rimele siyah rengini vermek için içine 1 tane aktif kömür kapsülü ekleyin.

Ruj

Ruj için ihtiyacınız olan ilk malzeme vazelin ya da eğer kolay ulaşabiliyorsanız balmumu. 1 yemek kaşığı vazelini bir kaba alarak benmari usulü eritin içine 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı vanilya özü ve istediğiniz renk gıda boyası ekleyin. Biten bir ruj kabına ya da küçük bir kaba boşaltarak buzdolabında bir gece bekletin. Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız rujunuzu pancar, ahududu, böğürtlen gibi meyvelerle de renklendirebilirsiniz. Bu ürünü yanaklarınıza sürerek allık olarak da kullanabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal