Evde Ayakkabı Yumuşatma Yöntemleri

Ayakkabılar bazen aldıktan sonra sert gelebilir ya da zaten serttir. Bu durumda ayağımızın ayakkabıda rahat etmesi için yumuşatmak gerekir. Peki, dışardan yumuşatıcı almadan doğal yollarla nasıl ayakkabı yumuşatılır? İşte, 3 farklı methodla ayakkabı yumuşatma...

27.07.2019-16:55 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-16:52) Evde Ayakkabı Yumuşatma Yöntemleri

Ayakkabıların ayağa vurmaması ve ayak sağlığı için ayakkabıları yumuşatmak gerekir. Bunu maliyetsiz ve zahmetsiz şekilde yapmak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

AYAKKABI NASIL YUMUŞATILIR?

BUHAR YÖNTEMİ

Yumuşatma işlemi için belirtimiş olan yöntemler arasında buhar yöntemi bulunuyor. Eski vakitlerden bu yana ayakkabılarınızın yumuşatılması için bu işlemin uygulandığını söyleyebiliriz. Yeni alınan ayakkabıların yumuşatılması amacıyla etkili bir işlemdir. Yapmanız gereken, tencerede su kaynatmaktır. Kaynama olduktan sonra, 5 dakika boyunca ayakkabınızı yumuşatmak için tutmalısınız. Bunu 3 4 sefer yinelemeniz halinde, ayakkabınızın buhar methodu ile yumuşadığını göreceksiniz.

SABUN YÖNTEMİ

Sabun ile de ayakkabının yumuşamasını mümkün kılabilirsiniz. Ayakkabının üst kısmına sabunu sürün. Ardından ise güneş altına çıkarın. Bunu birkaç kere uyguladıktan sonra ayakkabınızın büyük ölçüde yumuşamış olduğunu göreceksiniz. Yumuşamanın olmasından sonra doğrudan olarak temiz bir bez ile silebilirsiniz.

BADEM YAĞI YÖNTEMİ

Yağ ayakkabınızı büyük miktarda yumuşatır. Bunun için badem yağının deriyi koruyucu etkisini de göz önüne alarak yumuşatma için bu işlemi uygulayabilirsiniz. Derinin yumuşaması ve muhafazası açısından kesinlikle bu methodu tercih edebilirsiniz. Yumuşamanın olmasından sonra ayakkabınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal