Rafadan Yumurta Kaç Dakika Kaynamalı?

Yumurtanızın rafadan olması için kaynamasının ardından bir süre daha ocakta tutmanız gerekecek. Bunun için rafadan yumurta süresi hakkında bilgiyi öğrenmek isteyebilirsiniz. Yumurtanızın rafadan olması için kaynama zamanının doğru olmasına dikkat etmeniz gerekir.

27.07.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-15:24) Rafadan Yumurta Kaç Dakika Kaynamalı?

Sabahları çoğu kişinin tercih ettiği rafadan yumurtanın istediğiniz kıvamda olması için kaynama süresi önemlidir. Ayrıca kaynadıktan hemen sonra alınıp alınmayacağı da başka bir sorudur.

RAFADAN YUMURTA NE KADAR SÜREDE OLUR?

Yumurtanın rafadan olması için süre 3 dakika olarak verilmiştir. Yumurta suyunun kaynamaya başlamasından sonra üç dakikalık süreyi başlatabilirsiniz. Süre tamamlandığında direkt olarak yumurtayı sudan çıkarın. Sıcak suyun içinde bekletildiğinde, yumurtanın kendi kendine pişmesi de söz konusu olur. Bu sebeple mutlaka yumurtanın kaynama süresi tamamlandıktan sonra, sudan çıkarmaya dikkat edin.

Sürenin 3 dakika olduğunu unutmadan, yumurtanızı rafadan yapabilirsiniz. Sürenin aşılmaması halinde yumurtanız rafadan olur. Az tutmanız halinde ise beyazının pişmemesi gibi bir sorun yaşayabilirsiniz. Bunun için mutlaka, sürenin belirlenmiş olan üç dakika kadar tutulması şart. Sıcak suyun içinden de hemen çıkartmanız halinde yumurtanın rafadan olmasını sağlamış olacaksınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal