İskoç Yumurtası Tarifi

Scotch eggs’in kökeni İngiltere’de 1700’lü yıllara dayanmaktadır. İskoç yumurtası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

01.06.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-18:02)

Scotch eggs’in kökeni İngiltere’de 1700’lü yıllara dayanmaktadır. Scotch eggs Türkçe ismiyle İskoç yumurtası tarifte de olduğu üzere haşlanmış yumurtaların etrafına sarılan baharatlı kıyma, un karışımına bulanarak kızartılır. Bu İskoç yumurtaları ortadan ikiye kesilerek servis edilir. İskoç yumurtası nasıl yapılır?

İSKOÇ YUMURTASI TARİFİ

Malzemeler:

- 250 gr kıyma

- 7 yumurta

- Kırmızı toz biber

- Karabiber

- Kekik

- 1 çay bardağı galeta unu

- 1 çay bardağı un

Kızartmak için:

- Sıvı yağ

İSKOÇ YUMURTASI NASIL YAPILIR?

İskoç Yumurtasının Hazırlanışı: İlk olarak 6 yumurtayı haşlayıp ardından soyun. Bir kaba kıymayı koyarak üzerine karabiber, kekik, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip iyice yoğurun. Haşladığınız yumurtaları una batırıp sonrasında kıyma ile kaplayın. Kalan 1 yumurtayı da bir kasede iyice çırpın. Kıyma ile kaplanan yumurtaları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Bir tavaya sıvı yağ koyarak kızdırın sonrasında hazırlanan yumurtaları kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis edin.

YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal