Et Alışverişi Nasıl Yapılmalı? Kullanmadığınız Eti Pişirip Saklayın!

Market alışverişi yaparken sıralama nasıl olmalı? En abuk bozulan besinler en sona mı alınmalı? Eti saklarken nelere dikkat edilmeli? Kadınların mutfakta işini kolaylaştıracak pratik bilgiler ve alışveriş tüyolarını sizin için derledik.

29.07.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-11:08) Et Alışverişi Nasıl Yapılmalı? Kullanmadığınız Eti Pişirip Saklayın!

Eti doğru yerden ve saklanma koşulları uygun olan market ve kasaplardan almak en önemli nokta. Peki eti alırken  ve evde muhafaza ederken nelere dikkat etmek gerekir gelin birlikte bakalım.

KALAN KIYMAYI KAVURARAK SAKLAYIN

-Alışveriş yaptığınızda en sona etleri satın alın.
-Etleri buzdolabının en soğuk bölmesinde, 2 ile 4 derece arasında muhafaza edin. Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde yemeyecekseniz, et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmeyecek şekilde) sarıp derin -dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazın.
-Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara paylaştırarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
-Eğer dondurmayacaksanız, tavuğu kullanma tarihinden evvel mutlaka tüketmelisiniz.
-Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içerisinde tüketilmeli veya dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti, derin dondurucuda 9-12 ay kadar kalabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal