Kuşbaşı Etli ve Kaşar Peynirli Pide Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Etli ve Kaşar Peynirli Pide Tarifi

Hazır Kurban Bayramı yaklaşıyorken kuşbaşılardan pide yapmak güzel olmaz mı? Etin ve peynirin çok yakıştığı restoranlarda yiyebileceğimiz pideyi evde de kolayca yapabilirsiniz.

27.07.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-12:23) Kuşbaşı Etli ve Kaşar Peynirli Pide Nasıl Yapılır? Kuşbaşı Etli ve Kaşar Peynirli Pide Tarifi

Kuşbaşı ve kaşarlı pide tarifi ile beş çayında misafir ağırlayabileceğiniz gibi akşam yemeğinde bile yiyebilirsiniz. Yanında çay ya da soğuk bir meşrubatla oldukça iyi gider.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

350 g un
20 g yaş maya
1 tatlı kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam toz şeker

İÇ HARCI İÇİN

400 g haşlanmış kuşbaşı dana eti
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sumak
Kekik

ÜZERİ İÇİN

1 yumurtanın sarısı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Hamuru için ihtiyaç olan bütün malzemeyi geniş bir karıştırma kasesine alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye dek yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin.
İç harcı için haşlanmış kuşbaşı dana eti, küp doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak ve salçaları bir kasede karıştırıp tuz ve baharatlarla lezzetlendirin.

Mayalanan hamurdan yuvarlak bezeler bölün. Elinize hafif bastırıp kenarlarından çekerek pide biçimini verin. Pide hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Kuşbaşı etli harcı ortalarına koyup her tarafında eşit olacak biçimde yayın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından alıp üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri dökün ve tekrar fırına koyun. Kaşar peyniri tamamen eriyinceye dek pişirip fırından alın ve sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal