Enfes Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Mis gibi yumuşacık içimli tam bir kış çorbası içmeye ne dersiniz? Akşam yemeklerinde iyi bir başlangıç olacak bu harika lezzeti hazırlamak için tarifimize bakmalısınız.

16.10.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 16.10.2019-09:39)

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz enfes bir çorbaya ne dersiniz? Anne eli değmiş gibi yumuşacık bir çorba içmek istiyorsanız işte tarifi.

MANTAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler; 350 gram mantar, 1 adet limon suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 4 su bardağı su, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber.

Yapılış aşaması; 250 gram küp doğradığınız mantarları 1 adet limonun suyu ve üstünü geçecek kadar su ile beraber haşlayın. Ayrı bir tencerenin içinde 1'er yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağını eritin. 3 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun.

Hafif renk alan unun üstüne 1 su bardağı sütü yavaş şekillde ve sürekli karıştırarak ekleyin. 4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve haşlayarak suyunu süzdüğünüz mantarları ekleyin, karıştırarak, kaynayana dek pişirin. Çorba kaynayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha kaynatıp sonra sevdiklerinizle afiyetle  içebilirsiniz!

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal