Brezilya Mutfağından Esinti: Feijoda Tarifi

Dünya mutfağında siyah fasülyesi ile tanınan Brezilya’nın size Latin dünyasından bir yemekle karşınızdayız. İşte, feijoda tarifi…

Brezilya Mutfağından Esinti: Feijoda Tarifi

Brezilya’nın mutfağından çıkan feijoda tarifi ile dünya mutfağını kendi mutfağınıza getirecek ve belki de füzyon yemekler deneyeceksiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı siyah fasulye

1 taze soğan

2 yeşil çarliston biber

1 büyük domates

1 patates

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

NASIL YAPILIR?

Siyah fasulyeyi akşamdan soğuk suda dinlendirin. Sonraki gün 10-15 dakika haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye yerleştirip eritin ve dövülmüş sarımsakları katıp kavurun. Daha sonra küp kesilmiş domates, biber ve patatesleri tencereye katın. Baharatları ve tuzu kattıktan sonra 15 dakika orta ateşte pişirin. Haşlanmış fasulyeleri de katıp, 15 dakika daha pişirin. Üstünü ince kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri