Enfes Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır? Sarımsaklı Köfte Tarifi

Sarımsaklı köfte nasıl yapılır? Sarımsaklı köftede hangi malzemeler kullanılır? Enfes bir köfte tarifi ile iftar sofralarınız şenlenecek. Özellikle çocukların bayılarak yediği köfte farklı bir tatla sofralarınıza yerleşecek. İşte o lezzetli köftenin yapılışı.

11.05.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 11.05.2019-10:57)

Köfteyi kim sevmez ki! Hem çocukların hem yetişkinlerin asla hayır demediği lezzet olan köfteyi bu kez sarımsakla deneyin. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek harika bir tarifle karşınızdayız.

SARIMSAKLI KÖFTE TARİFİ

Malzemeler; 600 gram dana kıyma, 5 diş sarımsak, 1 tane küçük boy havuç, 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 adet yumurta, 1/2 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı sebze çeşni, 1/2 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet küçük boy salatalık, 1/4 demet nane. 

Hazırlanışı; Köfteye asıl lezzetini verecek olan sarımsakları bir güzel rendeleyin. Maydanozu incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz havucu da rendenin ince tarafından geçirin. Sadece bir defa çektirdiğiniz dana kıymayı, karıştırma kabına koyun. Galeta unu, yumurta, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber, kurutulmuş sebze çeşni, tuz, rendelenmiş sarımsak, havuç ve kıyılmış maydanoz ile güzelce yoğurun.

Kıvam alan köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Eğer vaktiniz varsa  köfteleri buzdolabında dinlendirin daha lezzetli olur. Köfteleri kızartmak için fritöz yahut derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Misket köfteleri tencerenin büyüklüğüne göre parti parti yağa bırakın ve renk alana dek kızartın. Kızaran köfteleri fazla yağlarını almak için kağıt havlu serili bir tabağa bırakın ve dinlendirin

Köftenin servisi sırasında kullanacağınız sosu için; küçük boy salatalığı kabuğunu soymadan minik minik doğrayın. Nane yapraklarını ince ince kıyın.
Bir kaba koyduğunuz süzme yoğurdu, zeytinyağı, doğranmış salatalık ve nane ile bir güzel karıştırın. Arzuya göre sosa da rendelenmiş sarımsak ilave ettikten sonra hazırladığınız sosla birlikte sofraya ekleyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal