En Fazla Omega 3 Hangi Balıkta?

Uzmanlar her defasında haftada iki defa balık yenmesini tavsiye eder. Peki omega 3 bakımından en faydalı balık hangisidir? Omega 3, Omega 6 hangi balıkta en fazla orandadır? Gelin birlikte bakalım.

12.11.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-12:28)

Bilimsel araştırma sonuçlarına göre, uskumrunun çok yüksek miktarda omega 3 içerdiği ortaya çıkmıştır. Uskumruda omega 3, omega 6 oranı ortalama yüzde 10’dur. Bu yüksek oran kalp sağlığı ve kanser gibi hastalıktan korunmak için önemlidir. Somon, hamsi ve istavrite oranla uskumrunun omega 3 miktarı çok daha fazladır.

USKUMRU EN ZENGİN BALIK

Uskumrunun içerdiği vitamin ve mineraller 

Uskumru vücudumuz için gereken vitamin ve mineralleri barındırır. Yağda çözünen vitaminler A, D, E ve K’nın yanında yüksek oranda niasin, B1, B2, B6, B12 vitaminleri, kolin vitaminleri vardır. 100 gram uskumru vücudumuzun ihtiyaç duyduğu B12 vitaminin yüzde 145’ini, D vitamininin yüzde 90’ınını ve niasinin yüzde 45’ini sağlar.

Çocukların kemik gelişimi için çok önemli 

Özellikle çocuklukta içinde bulunan proteinden kaynaklı olarak çocukların kemik gelişiminde oldukça etkili. Göz sağlığı bakımından bulunmaz bir nimet olan uskumru karaciğer ve akciğerin kendisini yenilemesi aşamasında vücut için önemli destek sağlar. Ayrıca uskumru balığının içindeki enzimlerin hafızayı güçlendirdiği bilimsel olarak kanıtlandı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal