Dövdürürken Dikkat! Kalıcı Dövmede Kanser Riski

Kimileri için bağımlılığa dönüşen dövme yaptırma işlemi, ilerleyen zamanlarda başınıza bela olabilir. Kalıcı dövme yaptırmak isteyenleri iki defa düşünmeye itecek haberimizin içeriğine gelin birlikte bakalım.

09.11.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-11:42)

Pek çok kişl tarafından tercih edilen dövmeler, özellikle çocuk yaşlarda yapılanlarda kanser riski ortaya çıkarabilir. Kalıcı dövme ile vücuduna kalıcı izler bırakmak isteyenler ilerleyen yaşlarda cilt kanseri riskini yaşayabiliyor.

SAĞLIK BOYUTUNU İHMAL ETMEYİN

Dövme çok ciddi bir iştir. O nedenle bu işin tıbbi boyutu da çok önemlidir. Dövme yaptırmaktan daha acı bir işlem var ki o da sildirme işlemleri o nedenle siz yaptırmadan evvel bir de işin sağlık ksımına bir göz atın.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ 

Aids, Hepatit C, Hepatit B gibi bulaşıcı viral enfeksiyonlarin dövme işleminde bulaşma riski vardır. Bu nedenle dövme yapılan yerlerde hijyen oldukça önemlidir. Aksi halde bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski bulunuyor. Dövme yapma işlemi lazerle olan bir operasyondur. Derinin altındaki boyaları emen hücrelerin tahrip edilmesiyle yapılan bu operasyon bir hayli acı ve ağrı vermektedir. Bunun yanında çocuk yaşlarda yaptırılan kalıcı dövmeler, ilerleyen zamanlarda  cilt kanserine sebep olmaktadır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal